Laten besnijden.

Ik wil me laten besnijden maar waar moet ik zijn en weet iemand of het duur is. Moet ik dan via mijn huisarts doen? Want hij zegt tegen me dat dat hoef ik niet dus hij laat me in dat geval het niet doen. Kan dat via een andere weg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt het als plastische operatie zelf laten doen, maar dan is de rekening (voor ingreep, ziekenhuis en nacontroles) ook helemaal voor jezelf. Ik zo me wel twintig keer bedenken trouwens voor ik in een gezond lichaam liet snijden, want het is en blijft wel een operatie natuurlijk, en zonder medische noodzaak is dat maar zelden een goed idee. Voor het geld alleen hoef je het niet te laten overigens ; voor een goede 300 euro kun je je - als alles meezit en goed verloopt - al laten besnijden. Toegevoegd na 37 seconden: Als je het goed wilt laten doen (in het ziekenhuis) ben je wel wat meer eurootjes kwijt ; rond de 1000.

Bronnen:
http://www.besnijdeniscentrum.nl/?n=53

ik zou het wel via de huisarts regelen. dan weet je zeker dat hij je naar een betrouwbare arts stuurt en niet naar een doe-het-zelf doktertje. als je het echt wil kan die huisarts dat niet tegen houden het is jou eigen keus en als jij volwassen bent dan kan hij je zo door sturen

je zal in ieder geval een verwijskaart voor de plastisch chirurg moeten vragen maar de kosten voor deze ingreep worden niet vergoed mits er reden voor is bij bv een vernauwing van de voorhuid of een vastgegroeide voorhuid dan word het vergoed maar weet je zeker dat je dat wilt? er zijn namellijk ook mannen die besneden waren en die er weer een voorhuid hebben laten plaatsen omdat de eikel erg ruw en gevoelig was zonder de beschermings voorhuid

Als het om medische redenen moet, dan zat het vroeger in het ziekenfonds, of dat nog steeds zo is, dat weet ik niet, maar je huisarts vast.

via een uroloog. is een zeer kleine ingreep. eens informeren bij de ziekenkas voor eventuele tussenkomst. in de warme landen wordt het bij ieder jongetje gedaan uit oogpunt van hygiëne en om ontstekingen te vermijden. heb er nog geen negatieve reacties over gehoord.

Als je het zelf moet betalen kost het veel geld. Er zijn klinieken die het voor minder doen. De bedragen zijn hierboven al genoemd. 1000 en 300. Maar je kan je ook tot moslim bekren en dan doet de imam dat voor jou. Lekker met een scheermes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100