Sex gehad en gebloed.. wat kan dat zijn? & is het erg als het de eerst volgende keer weer gebeurd?

Sex gehad en gebloed.. wat kan dat zijn? & is het erg als het de eerst volgende keer weer gebeurd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het je eerste keer was dan is het je maagdenvlies. Dat is normaal.

Het kan door verschillende dingen komen: - je maagdenvlies is gebroken. Dit is geen echt vlies, maar een klein randje weefsel langs de ingang van de vagina. Bij sommige meiden bloed dit een beetje de eerste keer. - je was niet 'nat' genoeg, hierdoor ging het wat schuren en is er een haarvaatje geknapt. - je was te gespannen, hierdoor is de vagina ingang te gespannen en kan je ook irritatie en bloeding krijgen. Let voor de volgende keer op dat je voldoende ontspannen en nat genoeg bent voor je begint (doe eerst voldoende voorspel). Toegevoegd na 1 minuut: Je kunt ook glijmiddel halen bij de drogist. Kies dan wel 1 op waterbasis, anders tast het de condoom aan (ik ga ervan uit dat je deze gebruikt, tegen SOA's en zwangerschap).

Als je voor de eerste keer sex had, dan ben je "ontmaagd" dan is je maagdenvlies dus gescheurd wat heel normaal is ! Het is dus heel normaal dat je bij de eerste keer bloed.

Als je de eerste x sex hebt gehad is het vrij normaal hoor, dit kan de 2 en 3 x ook nog. Misschien ben je een beetje droog,je kan wat spuug gebruiken of een glijmiddel nemen.

Uitscheuren van het vel is meestal de oorzaak dat je bloed na de sex. Huid wat heel strak is en ineens opgerekt word scheurt wel vaker uit en dan bloed het. En het kan dus de volgende keer inderdaad weer gebeuren ja. Maar uiteindelijk zal je huid van onderen vanzelf wel soepeler worden en dan scheurt het niet meer uit en is alles een stukje prettiger. Overigens hoeft het niet zo te zijn dat als je bloed dat dat ook meteen pijn doet, vaak heb je het niet eens in de gaten en zie je pas dat je bloed zodra je naar het toilet gaat. Niks aan de hand. Uit eindelijk word het minder en gaat het zelfs over.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100