Kun je HIV krijgen door sperma in te slikken?

Toegevoegd na 2 minuten:
t is gewoon een vraag, en hou geen gekke dingen in je hoofd ;-)

nu ik de vraag zo lees denk ik oeps haha...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sterker nog, dat kan ook zónder het sperma in te slikken. HIV is overdraagbaar door orale seks, ook als de (in dit geval) man niet klaarkomt of zijn sekspartner het sperma niet doorslikt. Het virus kan ook aanwezig zijn in voorvocht, en besmetting kan plaatsvinden door contact met de slijmvliezen, die ook in de mond zitten. Wel een kanttekening: het mag dan kúnnen, de kans dat HIV op deze manier ook dadwerkelijk wordt overgedragen is beduidend kleiner dan bij onbeschermde vaginale of anale seks.

Ja. Zodra sperma je slijmvliezen raakt kan je makkelijk geinfecteerd worden door eventuele virussen zoals AIDS. Ongeacht waar.

Ja dat kan. De kans is vrij klein maar daar wil je natuurlijk niet op gokken. Het keelslijmvlies is minder goed bestand tegen HIV dan het mondslijmvlies, en als je wondjes in je mond hebt, loop je nog meer risico.

Bronnen:
http://www.allesoverseks.be/cms/vragen/pij...

Kort maar krachtig: JA! En je hoeft er niet eens voor te slikken. Het kan al wanneer je het alleen maar in je mond hebt gehad en het direct weer uitspuugd. Dus bij twijfel: Niet doen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100