Kun je met een normale condoom anale sex hebben ?

Weet jij het antwoord?

/2500

nee dat scheurt door die zijn daarvoor te dun Toegevoegd na 2 minuten: na wat zoeken zie ik dat het wel kan: http://www.soaaids.nl/veiligvrijen_vervolg/condooms_gebruik

Ja hoor, vast wel, maar hij scheurt dan wel, je hebt er niet voor niets speciale voor.

Dit is inderdaad niet aan te raden. Gebruik ook voldoende glijmiddel, speciale, dat beschemt tegen scheuren van het condoom en van de anus.

Nee, niet doen. Let bovendien op met glijmiddel. Sommige merken tasten rubber aan en gaan daardoor kapot of lek. Kijk op de verpakking/bijsluiter of het glijmiddel wel gecombineerd gebruikt kan worden.

Ja dat kan. Let bij aankoop wel even op het CE keurmerk. Overigens kun je, zo je wenst, speciale condooms kopen voor Anaal gebruik. Die zijn iets dikker en hebben vaak standaard wat meer glijmiddel erop aangebracht.

Hoi, Tot een aantal jaren terug werd altijd geadviseerd extra sterke condooms te gebruiken voor anale seks, maar GGD's en condoomfabrikanten zijn daar op terug gekomen. Tegenwoordig is vooral het advies om bij anale seks in elk geval veel glijmiddel te gebruiken. Dat moet bij dikkere condooms, maar met normale condooms gaat het dan ook prima. Gebruik alleen liever geen extra dunne condooms (zoals bijvoorbeeld Durex Fetherlite of Elite, of merken die ook dunnere condooms in het assortiment hebben). Informatie over dit onderwerp, en condooms en glijmiddel vind je ook op onderstaande site.

Bronnen:
http://www.condoom-anoniem.nl/condooms-geb...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100