Op welke leeftijd begint men met masturbatie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is voor iedereen verschillend.

Verwacht je nu dat we een antwoord kunnen geven? Dit verschilt voor iedereen, de ene is erbij op zijn 10de de andere doet het nooit in ze leven. Begin er mee als jij er zin in hebt. Niet laten omdat je "volgens iedereen te jong bent". Of niet juist gaan doen "omdat iedereen het doet"... Jou leven is jou feestje.

Dat is per meisje verschillend in de loop der jaren is het wel wat verandert hier onder zie je de gemiddelde leeftijd van de eerste menstruatie In 1830 kreeg een meisje in West-Europa haar eerste menstruatie op haar zeventiende jaar. Tegen het einde van de negentiende eeuw, was de gemiddelde leeftijd al gedaald tot 15 jaar. De laatste cijfers spreken van een leeftijd van 12,5 jaar in Noord-Amerika, met een schommeling tussen 10 en 16 jaar. In Zuid-Europa ligt de menarche op 11 jaar. Wetenschappers verwachten geen verdere daling.

Bronnen:
http://www.menstruatie.net/index.cfm/117/W...

Als je handen sterk genoeg zijn!

Het ontdekken van het eigen geslacht begint al vrij vroeg, geloof een jaar of 4, maar voordat men erachter komt wat je er ook mee kunt, schat ik tegenwoordig dat ze een jaar of 10 zijn, omdat ze nu ook met die leeftijd vaak al beginnen met zoenen..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100