Waarom zoenen we?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om te laten zien dat we om elkaar geven. Het is vaak een uiting van liefde! Een kus wordt vaak als erg intiem ervaren. Bovendien worden de meeste mensen er opgewonden van en is het vaak het begin van iets heel leuks.....

omdat een mens graag knuffelt,een kus uit liefde zegt meer dan 1000 woorden

Omdat we elkaar aantrekkelijk vinden en we elkaar liefhebben,of elkaar willen troosten,er zijn legio redenen!

Omdat het heel lekker is. Lekker intiem. Je laat dan zien dat je van elkaar houdt.

Omdat we daar emoties mee kunnen uiten. Bijvoorbeeld vriendschap, waardering of liefde.

Om ermee aan te tonen dat je van elkaar houdt!

Zoenen zet eigenlijk het hele gestel op zijn kop. De bloeddruk stijgt, de ademhaling versnelt en de stofwisseling neemt een tussensprintje. Speekselklieren slaan op hol en doen zeeën van vocht ontstaan, de hartslag schiet van zeventig naar honderd slagen per minuut en de hersenen scheiden genotstofjes af, endorfines genaamd die de zoeners in een lichte roes brengen. Het gevolg is dat de pupillen zich verwijden, de huid strakker wordt en beetje bij beetje een rozig gevoel ontstaat Zoenen is ook nog eens gezond voor het gebit, omdat je tijdens deze activiteit meer speeksel aanmaakt Kortom, van nature heeft zoenen een gunstig effect, zowel op het intiem zijn met iemand als op het lichamelijke gestel.

De emotionele kant van zoenen is afdoende beantwoord. Er zit ook een belangrijke biologische kant aan. Onze lichamen onderzoeken zo zonder dat we ons dat bewust zijn of we een voldoende verschillend afweersysteem hebben , wat voor sterker nageslacht zorgt en we trainen ons eigen afweersysteem er zeer efficient mee. Daarom bijvoorbeeld hebben broers en zussen weinig of geen behoefte te tongzoenen, velen zullen al weerzin tegen de gedachte daaraan hebben, zo krachtig werk dit mechanisme. Een goede kandidaat echter wekt met zoenen sterkere gevoelens en verlangens op dan enig andere erotische handeling. Ook tijdens sex geeft zoenen een krachtiger en intenser hoogtepunt. Zo is zoenen dus een van de belangrijkste acties in ons pakket mogelijkheden tot gezond nageslacht te komen. Dus begint alles met de kus der liefde.

De oorsprong van het zoenen komt van oermensen die (bij gebrek aan bestek) het eten voorkauwden voor hun kinderen en dat mond op mond gaven. Dit gebaar van vertrouwen en koestering werd een liefdesgebaar. Je ziet dit ook bij vogels die elkaar nog letterlijk eten geven. Bij de jongen is deze voedseloverdracht voor de voeding nodig. Bij oudere vogels is het een liefdesgebaar. Wij spugen geen voedsel meer uit, maar het symbolische gebaar is gebleven.

Bronnen:
Desmond Morris

uitb blijdschap dat ik nog op aarde ben daarom zoen ik mijn vrienden

omdat het gevoel je doet smachten naar meer!

omdat het lekker is en bij een vluchtige om een kennis te begroeten

omdat het gewoon lekker is..................................

Ik zoen ook wel graag met iemand waarvan ik niet houd, maar die ik wel 'lekker' vind. Dus 'liefde' is niet de enige reden

1. omdat je het lekker vindt 2. Omdat je verliefd bent, van iemand houdt en zo dicht mogelijk bij diegene wilt zijn. Dit kan je uiten door bijv. zoenen of knuffelen. Ook kan het omdat je iemand aardig vindt en diegene heeft iets speciaals voor je gedaan of je groet elkaar gedag.

Ik denk meestal uit liefde maar het kan soms ook uit verveling voorkomen. Als je uitgepraat bent wat doe je dan? Maar ik doe het omdat ik het gewoon lekker vindt.

Waarom wij dat doen weet ik niet.Maar ik doe het omder ik het lekker vind - het wind mij op - daar krijg ik lustgevoelens van. Uitdrukking van genegenheid of meer voor de andere. Daarom.

omdat we van elkaar houden of omdat we elkaar gaan missen omdat we blij zijn om elkaar weer te zien of om het goed te maken om een ruzie

Omdat mensen hun liefde willen uiten met zoenen.

Omdat we vlinders in onze buik hebben!

lekker

ja omdat je van elkaar houd en elkaar graag ziet al vriendje vrienditje graaag ziet

we zoenen om diverse redenen: -begroetings-, of afscheids-kus, variërend van 1 tot 3 op de wang, al dan niet als schampschot -liefdeskus: als voorloper op intieme actieviteiten, mmmm deze zoenen zijn opwindend/lekkermakend -de vriendenkus: meestal 1 of 2 -de ouder- aan kindkus: op een zere knie oid of als lekker-slaap welterustenkusje in de kus geen we uiting als waardering, emotie, gevoel. Kusze!

Het is het mengen van elkaars energie door lichamelijk contact. Denk maar aan jing en jang als deze energie goed samengaat brengt dit ook een goed gevoel (soms zelfs warmte). mocht dit niet het geval zijn bij iemand anders dan weet de persoon zelf het antwoord.

Omdat het lekker is en een uiting van liefde of genegenheid voor elkaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100