Waarom is masturberen zo'n taboe?

Hier op GV zijn er veel vragen over en er is blijkbaar ook veel verbazing dat mannen dit doen. En dan gaat het nog maar over mannen. Vrouwen masturberen ook. Misschien in mindere mate, maar toch.
Waarom is het een taboe en wordt er over gesproken alsof het iets raars is, of zelfs een zonde, zeker als je een relatie hebt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het aloude ambachtelijke handwerk, is het een taboe vanwege bepaalde groepen uit de samenleving of de kerk? 1 - Masturbatie is egocentrisch gedrag. Dat is niet hetzelfde als egoïstisch, maar gedrag waarbij het om jezelf draait. - In een samenleving met wederkerige hulp gedrag proberen mensen hun egocentrische motieven te verbloemen - Past niet bij het kerkelijke principe van naastenliefde 2 - Masturbatie heeft te maken met de bevrediging van lichamelijke lusten. - Intellectuelen hebben geen hoge pet op van lichamelijke zaken. - De kerk heeft geen hoge pet op van lichamelijke zaken. 3 - Masturbatie heeft te maken met het hier en nu. - Het wekt de indruk dat je je lusten niet goed kunt beheersen, hetgeen een taboe is in het poldermodel. - het bevredigen van begeerten is een taboe in de kerk. Dus ik kom tot de conclusie dat het zowel een taboe is in de kerk als in samenleving (gemeenschap, intellectuelen, poldermodel)

Omdat het egoïstisch gedrag is. Kijk maar eens een half jaar of meer geen porno, je zult zien dat je meer van elkaar geniet dan dan voorheen. Toegevoegd na 7 uur: Helaas mag ik geen reacties meer geven. Morgen zal ik de discussie verder oppakken. Ik heb het gevoel dat het laatste woordje nog niet is gevallen.

Mensen schamen zich er vaak een beetje voor dat ze het doen, en vooral om het te vertellen. Soms als kinderen voor het eerst masturberen en nooit gelezen of gehoord hebben dat het normaal is, voelen ze zich heel vies en schuldig achteraf. Uiteraard zijn er ook vele geloven waarbij masturberen absoluut niet door de beugel kan en taboe is. Door deze combinatie van factoren houden de feiten dat masturbatie veelal een taboe is, en dat mensen zich juist dáárdoor gaan schamen om erover te praten, elkaar in stand als een cirkeltje.

Een meerderheid van de jongeren schaamt zich er niet voor hoor! Dus geen taboe. Hier een onderzoekje: Rukken, vingeren, beren, handkarren, scratchen, seks uit het vuistje of sjorren. Hoe je het ook noemt; de meeste jongeren doen het. Uit onderzoek van hoehetmoet.nl onder vijfhonderd jongeren tussen de 16 en de 25 blijkt dat ze masturberen ook heel normaal vinden. 69 procent schaamt zich er helemaal niet voor. Eenderde, vooral meisjes, schaamt zich wel voor 'seks uit het vuistje'. Uit die groep zegt 1 op de 10 het om die reden niet te doen. Jongens masturberen meer dan meisjes. Van de ondervraagde jongens zei een kwart zich dagelijks af te trekken, en 60 procent wekelijks. Bij meisjes ligt dat heel anders. Slechts 8 procent vingert zich dagelijks en een derde zelfs nooit. Meiden beginnen er ook later mee dan jongens. Over het algemeen beginnen jongeren met masturberen als ze tussen de 10 en de 14 zijn. Driekwart van de jongens heeft zichzelf al eens afgetrokken voor ze 14 zijn, een op de vijf meiden begint pas na haar 16de. En aan wie denken we eigenlijk tijdens zelfbevrediging? In ieder geval niet aan bekendheden, blijkt uit het onderzoek. Slechts 5 procent denkt aan een celebrity. Bijna de helft van de jongeren (46 procent) denkt tijdens het masturberen aan niemand in het bijzonder, 36 procent denkt aan hun partner. Overigens denken meiden meer aan hun geliefde dan jongens, die fantaseren eerder over een vriend of vriendin.

Bronnen:
http://headlines.nos.nl/forum.php/list_mes...

Vroeger was sex alleen voor de voortplanting men dacht toen niet aan het genot van sex. De laaste jaren zijn we gaan merken dat sex ook een genot kan zijn. Uit schaamte durft men er niet vooruit te komen dat men mastrubeert en het een genot vind.

Dat is waarschijnlijk de nasleep van onze calvinistische moraal. Het is vaak zo,dat in een relatie één van de twee meer behoefte aan seks heeft dan de ander en deze behoefte op deze manier bevredigt! Voor de mannen vind ik dit verkieselijker dan het bezoeken van prostituees. Ik heb überhaupt geen idee of er voor vrouwen ook dergelijke gelegenheden zijn. Wat mij betreft is het onderwerp vrij bespreekbaar,maar ik weet dat dat zeer weinig gebeurt.

masturbatie werd ook heel lang veroordeelt door de kerk. Seks is enkel voor voortplanting werd gezegd. Mensen werden verteld dat je doof werd van masturbatie.

Het is onder oudere mensen een taboe,iets waar je je voor schaamt in dat opzicht heeft psmans gelijk met zijn antwoord.In de vroegere jaren was men niet zo vrij om er over te praten,maar ik ben er wel van overtuigd dat men het toen ook wel deed.En waarom ook niet?Wat is er verkeerd aan om het voor jezelf en je partner zo fijn mogelijk te maken. Ik moest ineens denken aan een voorval van ca 15 jaar geleden.Bij het leegruimen van het huis van mijn grootouders vonden wij allemaal in bruin papier ingekafte boeken. We keken in ieder boek of het geschikt was voor de rommelmarkt of om weg te gooien... Nou,de boeken die gekaft waren zijn de vuilnisbak maar in gegaan want het waren De Chick-De Candy-De Playboy hahahahaha....ow ow die ouwe mensjes..en ons maar laten geloven dat ze een spannende thriller zaten te lezen....hahaha...we lachen er nog altijd om...

dat heeft met onze geloofscultuur te maken die nog steeds in onze genen zit, ik kan me zo voorstellen dat ze er in het land van de kama sutra er niet zo verkrampt over doen.

Geen taboe op zelfbevrediging bij jongeren' Gepubliceerd: dinsdag 6 mei 2008 14:50 Update: dinsdag 6 mei 2008 14:56 Onder jongeren heerst geen taboe op masturbatie. Zij schamen zich er niet voor dat ze het doen. Bijna zeventig procent vindt zelfbevrediging heel normaal. De overige jongeren schamen zich er wel voor, maar het weerhoudt hen er niet van het toch te doen. Dat zou blijken uit een online onderzoek onder vijfhonderd jongeren in opdracht van de website hoehetmoet.nl. Jongens masturberen eerder dan meisjes. Een derde van de jongens begint met masturberen tussen zijn tiende en twaalfde, terwijl dit percentage bij meisjes in dezelfde leeftijdsgroep op 21 procent ligt. Ook zeggen jongens meer aan zelfbevrediging te doen dan het andere geslacht. Ruim 85 procent van de jongens masturbeert minimaal een keer per week. Bij de meisjes ligt dit percentage op 67 procent. Acht procent van de jongens zegt nooit aan zelfbevrediging te doen, tegenover 31 procent van de meisjes. Voor het onderzoek stelde onderzoeksbureau Direct Research 250 jongens en 250 meisjes tussen de 16 en 25 zowel open als gesloten vragen over masturbatie.

Bronnen:
http://www.depers.nl/binnenland/199188/Gee...

Omdat eeuwenlang door de kerk de mens gemanipuleerd is dat we slecht zijn, denk aan de erfzonde. Daarom is masturbatie zo"n taboe geworden, terwijl het tegendeel eigenlijk zou moeten, want er zouden heel wat minder verkrachtingen en vernielingen zijn, indien toegepast. Er is niks mis met masturbatie, het haalt de spanning eraf, oud zaad wordt vervangen door fris nieuw zaad, en de verbeelding wordt geprikkeld. Leren fantaseren is goed voor de geest en voor onze ontwikkeling.

Masturberen is geen taboe. Masturberen is lekker. Het maakt mijn blik ruimer. Na zo'n trekbeurt kan ik weer de hele wereld aan. En het moeie bijkomstigheid is, dat als ik na een trehbeurt intioem ga ik het uren kan volhouden.

Ik denk inderdaad dat masturberen bij velen nog steeds een taboe is. Ik denk dat dit met de volgende punten te maken heeft: - generatieverschillen - andere kijk op seksualiteit dan Oosterse- of Afrikaanse cultuur - opvoeding van ouders (denk aan kerkelijke opvoeding) - doorgeven van normen en waarden die algemeen geaccepteerd zijn in de Nederlandse samenleving - stimulatie van een "negatief" imago van seks door bepaalde politieke partijen (denk aan streng gelovige politieke partijen) Kortom: ik denk dat bovengenoemde factoren afhankelijk van elkaar, maar ook in combinatie met elkaar een rol spelen in het taboe rondom masturberen!

De kerk is begonnen met afwijzen van seksuele zaken dmv het celibaat... En daar ligt ook de hoofdoorzaak van het afwijzen dan masturbatie...

Waarschijnlijk omdat er het idee aankleeft dat iemand die masturbeert denkt tekort te komen, of dat je daarmee je partner tekort doet of buiten sluit. Jammer, omdat het soms juist een hele goede oplossing kan zijn. Als je nooit een orgasme hebt tijdens de 'gewone' vrijpartij, en je kunt dat wel door masturbatie, dan komt het je humeur en je sexuele beleving ten goede om dat ook te doen. En dat hoeft echt niet stiekem... je kunt het ook samen doen, of bij elkaar... het taboe dateert waarschijnlijk nog vanuit de tijd dat praten over sex taboe was... En misschien kleeft er onterecht ook wel een beetje het etiketje 'zielig' aan.

Taboe ? We zijn inmiddels wel al 2010 !

Er wordt/is een taboe van gemaakt, naar mijn smaak vooral omdat er vanuit bepaalde religies seksualiteit alleen of vooral wordt gekeken naar 'het maken van kinderen' = potentiele nieuwe volgelingen.

Seks is een taboe, en masturbatie is ook een vorm van seks.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100