waarom lukt de seks met condoom niet?

Mijn vriend en ik hebben al een paar keer seks gehad.. (Hij was voor mij de eerste, maar ik niet voor hem) Nu is het probleem alleen, de seks doet geen pijn zonder condoom, maar met condoom wel. We hebben het al een paar keer geprobeerd, maar het blijft pijn doen.. Ik ben niet aan de pil en kan dit ook niet, omdat mijn ouders dat niet willen, maar we willen wel een voorbehoedsmiddel gebruiken. Ik vraag me nu dus af hoe het kan, dat het wel pijn doet met condoom en geen pijn doet zonder?..

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit kan aan tal van verschillende factoren liggen. Het kan liggen aan het feit dat de condoom hem niet goed past, en daardoor op een rare manier gaat wrijven tegen de wanden van je schede, wat irritatie veroorzaakt. Dit los je op door de juiste maat te vinden. Het kan zijn dat je allergisch bent voor latex, er zijn gelukkig andere soorten materialen waaruit condooms zijn gemaakt. Het kan zijn dat hij gewoonweg te hard en snel binnenwipt. In welk geval, je hem best kan vragen rustiger aan te doen. Aangezien je ook maagd was tijdens de daad, is dit een goed plausibele verklaring, jij moest trouwens wennen aan de fysieke bewegingen van de seks. Als het niet lukt met welke vorm van condoom ook, zou je helaas toch wel andere anticonceptiemiddelen moeten proberen, al heb je daar tegenzin in. Als je zeker weet dat je niet zwanger kan raken (en ook geen soa's kan oplopen) probeer het dan eens zonder condoom, en kijk dan of je pijn voelt. Ik heb genoeg ervaring met diverse partners op het gebied van seks om je van deze informatie te kunnen voorzien. =)

Het kan zijn dat het condoom verkeert zit. Dit kan komen doordat het bijvoorbeeld te groot is. Het kan ook zijn dat de vagina niet nat genoeg is, wat mij de meest logische verklaring lijkt. Hierdoor kan het pijnlijk worden vooral als je voor het eerst seks hebt gehad, dan moet alles nog oprekken. Mijn advies is om te zorgen dat er voldoende voorspel is dat de vagina nat is en de penis makkelijk naar binnen kan. Anders kun je er ook voor kiezen om glijmiddel te gebruiken, dit heb je al vrij goedkoop bij de Etos of een andere drogist.

Gebruik glijmiddel bij de condoom. Zo gaat het minder stroef. Het kan ook zo zijn dat je, omdat je denkt dat het pijn gaat doen (vanwege een nare ervaring), je wat gespannen bent. Hierdoor kan het ook pijn doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100