Ik ben 5 weken zwanger en heb nu pijn bij het vrijen in mijn onder buik, wie herkend dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is heel normaal, energie gaat nu heel anders lopen en trekt meer naar de vrucht dan naar het vrijen... Vrijen kan gezien worden als activiteit die storend is bij dat wat bij de ontwikkeling van de vrucht hoort en uit zich dan in wegduwen van die persoon die vrijen wil en dus pijn... Dit kan een reden zijn, maar ook een andere en omdat ik geen verantwoording van mijn gezegde wil, raadt ik je aan naar een verloskundige en een arts te gaan ook...

Het is een beetje te vroeg voor bandenpijn en harde buiken, en je baarmoeder is na vijf weken ook nog nauwelijks gegroeid. Strikt gezien is de bevruchting zelfs dan nog maar drie weken geleden. Ik vermoed eerder dat er wellicht een soort onderbewuste angst een rol zou kunnen spelen, dat je door het vrijen zelf of door het krijgen van een orgasme je baby schade zou kunnen doen, en dat je daardoor wellicht een beetje blokkeert of bepaalde spieren aanspant waardoor het vrijen pijnlijk kan worden. Er zijn echter maar heel, heel weinig situaties waarin vrijen daadwerkelijk schade kan opleveren voor de zwagerschap, dus die angst is eigenlijk ongegrond, maar als je het niet vertrouwd, kun je misschien het beste contact opnemen met de huisarts. Voor de verloskundige is het nog iets te vroeg, maar wie weet kun je ook bij haar met je vraag terecht en kan zij je geruststellen. Vijf weken is echter wel ERG pril ; je bent dan nog maar een week over tijd, en, zoals gezegd, drie weken 'echt' zwanger. Het is dat we dankzij de moderne testen al zo snel kunnen weten dat je zwanger bent, maar in dit stadium kan er sowieso nog van alles gebeuren. Logisch dat je dat een beetje spannend vindt.

Je zou even langs de huisarts kunnen gaan, of hem even kunnen bellen. Misschien dat ze een urine test kunnen doen om uit te sluiten dat je een infectie heb. en anders is het ws een kwestie van spanning/angst dat je je kindje pijn doet of lastig valt.

Gefeliciteerd met je zwangerschap :-) Als jij je zorgen maakt, zou ik het gewoon navragen bij je huisarts, die kan je het fijne hier over vertellen en dan heb je ook veel meer zekerheid als allemaal verschillende antwoorden hier op. Ik heb wel voor jullie een heel mooie site gevonden om de ontwikkelingen bij te kunnen houden, per week en maand. En natuurlijk met nog veel meer dingen over de zwangerschap, want je wilt dan natuurlijk àlles weten :)

Bronnen:
http://home.planet.nl/~gruit037/tamara/5w.htm

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Pijn bij het vrijen hoort niet, ook niet tijdens de zwangerschap. Misschien doet het pijn omdat je onbewust wat nerveus bent, maar het kan vrijwel nooit kwaad. Ook niet als de zwangerschap in een verder gevorderd stadium is, op het moment dat je dan een orgasme krijgt en je baarmoeder trekt wat samen, zou dit voor het kind voelen als een warme omhelzing. In de laatste weken zou een orgasme zelfs kunnen helpen om de bevalling op gang te helpen. Maak je dus niet ongerust vrijen kan echt geen kwaad. Blijft het pijn doen neem dan contact op met je verloskundige.

Op de valreep dan nog een antwoord. Ik denk dat dit van voorbijgaande aard is. Je lichaam reageert heel erg door de inwerking van de hormonen die nu door je lichaam gaan. Alles is daardoor gevoeliger, inclusief het slijmvlies van je baarmoedermond. Je lichaam ondergaat een (prachtige) grote verandering, en dat heeft even zijn tijd nodig, totdat het weer gaat stabiliseren. Geef het even zijn tijd. Aan de andere kant is het zo mooi om samen te smelten met je partner met het nieuwe beginnende leven tussen jullie in. Zolang je niet gaat vloeien denk ik niet dat er wat aan de hand is. Eventueel kun je even naar je huisarts gaan, misschien ook voor je eigen geruststelling. Geniet van je zwangerschap.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100