Wat te doen tegen een vaginale schimmelinfectie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Via je huisarts kun je hier een emulsie voor krijgen die je er in korte tijd vanaf helpt. De naam van het spul weet ik niet meer, omdat het al jaren geleden is dat ik het zelf ooit eens heb nodig gehad.

Sowieso langs de huisarts gaan! Hoe weet je anders zeker dat het een schimmelinfectie is.

Ik zal een beetje een uitgebreid antwoord geven. Jaren geleden heeft de feministische uitgeverij Sara een boek uitgegeven, geheten: een cadeau voor jezelf. In dit boek staan allerlei dingen die heel handig zouden zijn als je als vrouw dat zou weten, maar waarvoor we toch naar de dokter gaan. We weten eigenlijk niet zoveel meer over ons eigen lichaam. In dit boek stond dat een vaginale schimmelinfectie te maken heeft met de zuurgraad van de vagina. En het volgende klinkt heel raar: yoghurt in de vagina aanbrengen. Ik vond het ook raar, maar toen ik er zelf een keer last van had, en het heb toegepast, hielp het fantastisch goed. Helpt het binnen een week niet, dan alsnog naar de dokter, want een schimmel is heel akelig, breidt zich uit en kan stinken.

Naar je huisarts. Die zal je wss Gyno-Daktarin voorschrijven. Is er in crème en capsules. Is meestal een kuur van drie dagen.

Een tampon door gewone yoghurt halen en vervolgens inbrengen. Een beetje lastig en ongewoon, maar het helpt echt. Voor het douchen de tampon uitnemen en na het douchen weer een nieuwe inbrengen. Gebruik inlegkruisjes tegen het eventuele lekken. Succes! :)

Wat kunt u er zelf aan doen? De mogelijkheden om zelf wat aan een vaginale schimmelinfectie te doen, zijn zeer beperkt. Vooral ook omdat het onmogelijk is om zonder aanvullend onderzoek te bepalen wat de oorzaak is. Het motto is hier dan ook: "voorkomen is beter dan genezen". Het voorkomen wordt hierna besproken, voor het genezen zult u een arts moeten raadplegen. Algemene adviezen en voorzorgsmaatregelen In het algemeen is vaginale afscheiding moeilijk te voorkomen. Een goede algemene weerstand kan bescherming bieden. Zorg dus dat u goed bent uitgerust. Ga op tijd naar bed en werk u niet over de kop. Hoe beter uw conditie, des te groter is uw weerstand tegen een eventuele infectie. Let er bij de hygiëne op dat u niet te vaak en te veel zeep gebruikt. Bij het afvegen van urine of ontlasting kunt u het beste bij de vagina beginnen en dan naar achter in de richting van de anus strijken. Op deze manier voorkomt u dat er bacteriën van de anus naar de vagina worden gebracht. Zorg in geval van wisselende seksuele contacten voor bescherming in de vorm van condooms. Zo voorkomt u besmetting met schimmels, gisten, bacteriën en seksueel overdraagbare aandoeningen.

Bronnen:
http://www.dokterdokter.nl/aandoening/1767...

Eerst achterhalen waardoor het komt, dat is belangrijk. Bij onbeschermde seks ook altijd naar een dokter, zeker als je klachten krijgt, dat spreekt wellicht voor zich. Een vaginale schimmelinfectie kan hele 'onschuldige' oorzaken hebben, al is het vervelend. Een antibioticakuur bijvoorbeeld, vernielt alle slechte én goede bacteriën, dus ook de goede in de darmen en vagina, waardoor een schimmel kan ontstaan. Heb je er veel last van, dan biedt het middel van de huisarts snel uitkomst. Volgende keer ook weer aangeven als je antibiotica voorgeschreven krijgt, dat je deze reactie krijgt, dan kan de arts het middel er namelijk meteen bij geven. Een ander héél goed middel tegen allerhande schimmel is Tea tree olie. Verkrijgbaar bij de Tuinen of op internet. Met een paar druppeltjes olie in water de vagina spoelen, met een vaginale douche. Begin met één of twee druppels om je eigen gevoeligheid te testen. Tea tree is een natuurlijk middel en komt uit Australië.

Wassen, wassen en nog eens wassen met water (douchekop erop). Zo vaak je kan op een dag. Daarna telkens je ondergoed verschonen. Na een paar dagen moet het over zijn. Tip met yoghurt heb ik ook meer gehoord, maar zelf nooit geprobeerd. Dat wassen helpt altijd wel. Toegevoegd na 1 minuut: Niet met een washandje gaan wassen want dan verspreid je het. Dus echt met de douchekop erop.

a het middel gebruiken van je huisarts (als je de diagnose 'vaginale schimmelinfectie hebt gehad) b naar je huisarts gaan omdat je #denkt# een vaginale schimmel infectie hebt, maar dit zeker moet weten en moet behandelen. je huisarts kan ook vertellen hoe je het zoveel mogelijk kan voorkomen in de toekomst, en anders is google een hele goede manier om tips te vinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100