Kan het dat je niet verliefd kan worden?

En heeft dat een naam?

Toegevoegd na 4 uur:
Ik heb nooit gezegd dat het over mijzelf ging. De eerste 3 antwoorden zijn dan ook complete onzin.

Toegevoegd na 3 dagen:
Bedankt moderator voor het verplaatsen van de antwoorden naar reacties.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan zeker. Bij mannen komt dit regelmatig voor. Ik ook nog nooit echt verliefd geweest. Als man ben je nu eenmaal niet vlug hodeldebodel van een vrouw. Je blijft altijd met je benen stevig op de grond. Als je niet verlieft kunt worden betekent dit niet dat je geen relatie kunt hebben met vrouwen. Je kunt een vrouw wel aardig vinden, met haar trouwen en kinderen krijgen. Dat staat los van verliefdheid. Verliefdheid duurt namelijk niet eeuwig. Meestal is die na korte tijd voorbij en dan begint de harde werkelijkheid.

Ha, die NintoNerd; Dat kan en dat betekent gewoon dat iemand de liefde van zijn of haar leven nog niet is tegengekomen. Ieder mens is fysiek en psychisch in staat om verliefd te worden, alleen heeft de een daarvoor een hogere drempel dan een ander. Ik geloof er niets van dat daar bij vrouwen en mannen aantoonbare verschillen voorkomen, hooguit dat ze er anders mee omgaan.

als je verliefd definieert als een onverwacht heftig gevoel voor een andere persoon (er zijn volgens mij nl ook wel mensen die verliefd zijn op dingen of activiteiten, daar hebben ze in ieder geval sterke gevoelens voor).... Dan denk ik dat iemand zich daar bewust of onbewust wat voor kan afsluiten. Bijv door het heel druk te hebben met iets anders (werk/sport). Dan kan het je gebeuren dat je jarenlang geen speciale gevoelens voor wie dan ook hebt, ECHTER het kan je opeens overvallen dat je toch voor iemand valt. iemand die je nauwelijks kent OF iemand die je al LANG kent en die je opeens anders gaat zien. Het is niet te dwingen en niet te sturen Ik denk dat alleen mensen met bepaalde psychische problemen en of zeer sterke sociale mankementen het mogelijk NOOIT meemaken. Voor alle anderen geldt: het kan je zomaar gebeuren EN iedereen is hierin anders, sommige mensen zeggen/denken al verliefd te zijn als iemand leuk naar ze lacht en anderen reageren daar heel anders op

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100