Hebben mensen minder sex naarmate ze ouder worden?

En waarom is dit zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha ha grappige vraag. Daar kan ik een betoog van een A4tje op schrijven. Behalve door leeftijd is er ook een ENORME dip na de geboorte van een kind (dan ben je zo moe, als je dan je bed ziet wil je nog maar 1 ding, en nee geen sex) Daarna is de frequentie (let op: gemiddeld hoor) ook vaak wat minder omdat men veel andere belangstellingen heeft, drukke baan, huizen kopen, kinder gedoe etc Als de kids weer het huis uit zijn is er volgens mij wel weer een opleving mogelijk (wat moet je anders met je herwonnen vrijheid en tijd), maar de inzet uit je tiener/twintigerjaren komt meestal niet meer terug. Toegevoegd na 3 minuten: O ja, en waarom is het zo, behalve wat ik al schreef denk ik ook dat de hormonen die je aanzetten tot sex, a) nieuw zijn in je lijf als je jong bent dus dan "overheersen" ze de bestaande systemen en b) gok ik dat de natuur dat soort hormonen ook sterker laat zijn in je vruchtbare jaren, DAAR is het eigenlijk voor bedoeld natuurlijk, om je tot voortplanting aan te zetten (uit overlevingsstrategie gezien). Ben je eenmaal op leeftijd is het alleen nog voor de lol Toegevoegd na 59 minuten: ik kan het niet laten, nog een paar opmerkingen; kinderen, die kleur en glans aan je leven geven zijn ECHT een ramp voor je sexleven. Wat dacht er van dat ze op onmogelijke tijdstippen hun bed uit komen (mama ik moet plassen.....), en de evt "fun attributen" moeten dan ook veilig achter slot en grendel, dus weg spontaniteit. En als ze dan tieners zijn moet de "tarzan brul" van papa toch maar gesmoord worden want dan WETEN ze wat dat inhoudt, om maar te zwijgen van het feit dat je echt dacht eens het rijk alleen te hebben omdat ze uitzijn, staan ze opeens om middernacht (met pech, MET loges) in de gang....... is het weer uit met de pret, tenzij je HEEL vrij bent OF op paleis het Loo woont met 24 slaapkamers

Vanaf dat je getrouwt bent krijgen de meeste mensen meer seks, na de 30e gaat het weer dalen ( gemiddeld dan )

Bij mannen ligt de sex piek zo rond hun 25e als ik het goed heb, bij vrouwen op hun 30e, maar veelvrouwen voelen zich in de loop der jaren ongeremder en daarmee gaat hun libido aardig omhoog. Ik denk dat sex onder oudren minder besproken wordt, maar niet minder wordt gedaan.

Naarmate iemand ouder wordt, neemt de zin in sex vaak af. De lagere oestrogeengehaltes die met de menopauze gepaard gaan, kunnen leiden tot een verminderde bloedtoevoer naar de vagina. Daardoor kan de vochtigheidsgraad van de vagina afnemen, wat echter met een glijmiddel op te lossen is. Sommige mannen blijven tot op late leeftijd seksueel heel actief. Meestal slinkt echter het testosteron gehalte bij het ouder worden, waardoor de zin in sex ook bij mannen minder wordt.

Bronnen:
http://www.gezondheidsweb.eu/sex/sex-op-ou...

Dat verschilt per persoon en per relatie.

over het algemeen gaat die stelling wel op ja. maar wat is minder en wat is meer? dit zijn relatieve begrippen die uitgaan van het gemiddelde. en het gemiddelde krijg je weer door het bejaarden echtpaar dat de sterretjes van de hele sekst, of door het jonge stel wat zo 'fridge' is als een vastgevroren vriezer. voor ieder is het anders dus. zolang het geen verplicht nummer(tje) gaat worden, of de ander meer behoefte heeft dan jou is het normaal en precies genoeg. :) Toegevoegd na 11 minuten: ach.. het waarom helemaal vergeten..... omdat het libido achteruit loopt bij de mensen. de menopauze en penopauze doen vaak ook een duit in het zakje, de botten worden wat strammer, de geraniums boeiender bij de dames, en de biljartvereniging trekt ook wat meer aandacht bij de mannen waarschijnlijk. libido betekend geslachtsdrift.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Libido

ja, naarmate mensen ouder worden hebben ze minder seks. Hormonen spelen de grootste rol, daar kan je niks aan doen, dat overkomt je. Mits je extra hormonen gaat slikken natuurlijk, dan kan je zoiets rekken. Het heeft gewoon met vruchtbaarheid en voortplanting te maken, mannen kunnen vaak op latere leeftijd nog kinderen verwekken, later dan dat vrouwen zwanger kunnen worden. Maar het is helemaal niet "hot" om geen seks meer te willen, sommigen zullen op jou vraag anders antwoorden dan ze zelf voelen, maar ze zeggen wat "wenselijk" wordt geacht in de maatschappij. "Seks hoort erbij" en het lijkt soms wel dat het "moet"...Ook al wil je niet, dan is er meteen een steekje aan je los, maar misschien wel meer nog aan degene die seks wil en niet luistert naar wat de ander wil.

't is en blijft hetzelfde maar dan meer afhankelijk van hun eigen lichaam, oudere mensen die (nog) met elkaar (kunnen) vrijen, die luisteren meer naar wat hun lichaam (nog) aankan, en zullen allerhande standjes wel achterwege laten

Indien mensen in dezelfde relatie zitten, is dat meestal zo. Maar bij een nieuwe relatie (echtscheiding, weduwschap) komt de seksuele behoefte weer helemaal terug. Een ouder stel kan het dan met voorsprong 'winnen' van een jong stel. Dus het juiste antwoord is: nee, dat hoeft niet.

Uit ervaring weet ik dat mijn libido hoger wordt als ik vrijgezel ben, zoals nu. En nu ik ouder ben (44) ken ik mezelf beter en voel ik me zekerder van mezelf. Met het gevolg dat ik me heerlijk uitleef met mijn 9 jaar jongere minnaar. Met een hoop wederzijds respect genieten van elkaar en de sex.

Mensen hebben minder seks als ze langer een relatie hebben, niet zo zeer als ze ouder zijn (alhoewel oude mensen vaker een lange relatie hebben natuurlijk). Maar wanneer ouderen een nieuwe relatie krijgen zijn ze ook weer veel bezig met seks. Wel kan de vorm veranderen omdat fysieke beperkingen kunnen ontstaan als je ouders wordt. Dus dan gaat het om andere dingen dan alleen penetratie.

ja de zaad productie neemt af als je ouder word, dus ze hebben idd minder sex.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100