ook vruchtbare periode als je aan de pil bent? en kan je immuun worden voor de pil?

als je aan de pil bent, heb je dan ook zeg maar een vruchtbare periode? dus een periode waarbij je als je de pil eens zou vergeten meer kans hebt op zwangerschap?

en de menstruatie die je hebt als je aan de pil bent, is dit eigelijk wel echte menstruatie?

op internet kan je je vruchtbare dagen berekenen, maar voor een pilgebruikster gaat dit niet op lijkt mij?
want de cyclus is dan altijd rond de 28-30 dagen lijkt mij...

kan je eigelijk immuun worden voor de pil? ik heb de stediril pil 30, maar waarom zijn er ook hogere gedoseerde pillen eigelijk? hoe weet je dat een lichte pil voldoende voor je is zeg maar?

bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

'Zwaardere"pillen worden gegeven als de vrouw last heeft van doorbraakbloedingen, dus tussen de menstruatie in toch bloedverlies en heeft dus niets te maken met de bescherming tegen een zwangerschap. Of in combinatie met bepaalde medicijnen die de werking van de pil kunnen beïnvloeden waardoor een zwaardere pil nodig is, bv anti-epileptica. Elke pil beschermt tegen zwangerschap,voor ongeveer 99,5% ook de lichte pil. Je kan, naar mijn weten , niet immuun worden voor de pil. Je hebt geen vruchtbare periode als je de pil slikt, want er is geen eisprong

Een van de werkingen die de pil heeft, is: de pil zorgt ervoor dat de eierstokken als het ware in slaap sussen. Wanneer je 7 dagen achtereen de pil hebt geslikt, zijn je eierstokken in slaap gesust. Wanneer je langer dan 7 dagen bent gestopt met de pil, kunnen je eierstokken weer gaan werken. De week wanneer je de pil vergeet en waarin je dan de meeste kans hebt op een zwangerschap, is hierom de eerste week. Stel je voor, je hebt een stopweek van 7 dagen, je vergeet te beginnen met je pil en je begint een dag later met de pil, dan heb je in theorie kans op een zwangerschap als je rond die dag gemeenschap hebt. Als je je pil trouw slikt, 3 weken lang, 1 stopweek, 3 weken slikken, 1 stopweek etc. dan heb je heel weinig kans op een zwangerschap. Als pilgebruikster kan je dus niet je vruchtbare dagen berekenen, dit is uitsluitend bedoeld voor vrouwen die geen hormonale anticonceptie gebruiken. Je kunt niet immuun worden voor de pil. Als je pil niet sterk genoeg is, merk je doordat je doorbraakbloedingen. Als je denkt dat de pil niet sterk genoeg is voor je, kan je naar de huisarts gaan en hij kan je dan een andere pil voorschrijven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100