wat moet je doen als je wel kinderen wil maar geen aids of andere geslachtsziekte?

Want een condoom is om geen geslachtsziekte te krijgen maar je krijgt ook geen kinderen.

maar als ik geen condoom draag krijg ik een geslachtsziekte.

Maar ik wil kinderen en geen geslachtziekte.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Goede vraag trouwens. Zoals jij het stelt, dan weet je al dat je partner een geslachts ziekte heeft. Het is dan vaak wel mogelijk om kinderen te krijgen, maar ga daarvoor naar de huisarts, of de behandelend arts van je partner, die weten precies hoe je dit moet doen. In het geval van hiv en aids kan het niet zonder dat je risico loopt. (veel mensen met hiv hebben het krijgen van een kind uitgesteld, in de hoop dat op tijd een medicijn zou worden uitgevonden, waardoor de vrouw zonder risico zwanger zou kunnen worden. Helaas is dit nog steeds niet het geval. Zolang zo'n geneesmiddel er nog niet is, kan een infectie met hiv grote gevolgen hebben, ook voor uw kind. Naast het besmet raken van het kind, bestaat ook de kans dat het kind één van de ouders, misschien allebei, al vroeg moet missen. U zult moeten nagaan of u die situatie aankunt.) Bij andere soa's kan je partner in de meeste gevallen wel genezen. Er zijn echter ziektes die niet over gaan. Zoals herpes. In dat geval moet je sex hebben als hij geen herpes infectie heeft op dat moment, dan is het risico kleiner. Mocht je niet weten of je partner een ziekte heeft, dan zou ik eerst een soa test laten doen, (allebei !!) en als die negatief is (dus geen ziekte), dan kan je na een half jaartje nog een test doen. Als dat weer goed is, en jij weet zeker dat je partner geen onbeschermde sex heeft gehad met een ander, dan kan je het risico op ziektes zo veel mogelijk uit sluiten. (als je je partner al een tijd kent (bijv een jaar) en je weet (bijna) zeker dat hij/zij geen sex met anderen heeft, dan is 1 test voldoende.

Bronnen:
http://www.erfelijkheid.nl/zwangerschap/ai...

Doe allebei eerst een soatest, daarna kun je doen wat je wil.

Ik neem aan dat als je beiden klaar bent voor kinderen, dat je elkaar door en door kent. Ook op sexueel gebied. Als je beiden monogaam bent en alleen sex hebt met elkaar dan hoef jij je ook geen zorgen te maken voor aids en andere geslachtziektes. Als je elkaar net leert kennen dan kun je een test doen om zeker te zijn dat jullie beiden schoon zijn.

Want een rare conclusie dat je een geslachtsziekte krijgt als je geen condoom draagt. Als je met één vaste gezonde partner seksuele contacten hebt en zorgt dat je zelf ook gezond bent en blijft, dan ontstaan er geen geslachtsziektes en kun je - als die mogelijkheden er natuurlijk zijn - een kind verwekken.

Als jij kinderen wil, neem ik aan dat je dat met iemand doet die dat ook wil en die een vader wil zijn. Of je hebt een donor overeenkomst met zo iemand getekend, als het niet je partner is. Je mag iemand er nooit inluizen. Dus beiden laten testen, en misschien gewoon nog even wachten als je deze vraag stelt.

Je moet eerst een soa test doen en als de uitslag is dat jullie allebei geen soa hebben dan kan je proberen kinderen te gaan maken.

Als je een vaste sekspartner hebt zul je elkaar vertrouwen en er zeker van zijn, dat je partner geen sekscontacten heeft, dan met jou. Dus dan kun,als je zwanger wilt raken rustig onbeschermde seks met hem of haar hebben. Durf je deze vragen niet aan je ouders te stellen, want zo te zien weet je wat seks betreft erg weinig. Het is heus niet zo, dat onbeschermde seks altijd een soa oplevert!

Als je kinderen wilt, neem ik aan dat je elkaar heel goed kent. Dan weet je ook of je partner het eerder met andere mensen heeft gedaan, zo niet kan je het gewoon zonder condoom doen, Zowel moet je eerst een SOA test laten doen, om zeker te weten dat je partner geen SOA heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100