Kun je bij benadering uitrekenen wanneer jee verwekt bent?

Stel je bent geboren op 26 mei 1968 en je bent geboren op de exact uitgerekende datum.
Kun je dan bij benadering (op een week nauwkeurig) uitrekenen wanneer je verwekt bent? Hiermee ook rekening houdend met de rekenmethodes in 1968 ( of zijn die nooit veranderd?)

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je exact op de uitgerekende datum bent geboren, dan is het inderdaad een kwestie van terug rekenen. Met een paar dagen marge i.v.m. menstruatiecyclus van je moeder.

De exacte dag kun je niet vaststellen, want dat hoeft niet de dag te zijn dat eicel en zaadcel elkaar tegenkwamen en versmolten... Dus zelfs als je zou weten dat je biologische ouders het maar één keer gedaan hebben, dan hoeft nog steeds niet je verwekkingsdatum te zijn, al is de kans groot. Het kan ook een dag later zijn en soms zelf s nog wat later. De enige manier om de exacte dag te weten is als je in een reageerbuis bevrucht bent.

Een normale zwangerschap duurt 38 weken. Dus 38 weken terugrekenen maar. Dus de conceptie zal rond 3 september hebben plaatsgevonden.

Een zwangerschap duurt 40 weken, dus als je het jaar en als het nodig is, het jaar ervoor neemt en je telt de weken terug, dan kan je bijna heel nauwkeurig uitrekenen wanneer je verwerkt ben...

Bronnen:
http://www.kindengezin.be/Ouders/Zwangersc...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100