Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Af en toe een lichtpuntje in het gezichtsveld, hebben meer mensen dit en wat is het precies?

Ik zie wel eens lichtpuntjes in mijn gezichtsveld. Ik heb het dan niet over floaters (mouches voilantes) of over sterretjes op een helder (fel) oppervlak of oogmigraine (de kartelranden) of flitsen.

Maar een lichtpuntje (als een pixel) die een minisec. flitst en direct weer verdwijnt. Ze zijn niet hinderlijk en heb het al jaren, maar toch ben ik erg benieuwd wat het is en of mensen dit herkennen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan te maken hebben met een loslatend puntje van je netvlies. Je zou er de oogarts even naar kunnen laten kijken.

Heb je het op willekeurige momenten of is er telkens een lichtbron in de buurt? Wanneer het puntje dezelfde kleur heeft als die lichtbron dan kan het door reflectie in combinatie met oogbewegingen een kort beeld van de lichtbron zijn.

Ik heb zoiets ook heel af en toe, meestal zijn ze fel blauw. Ik heb me wel eens laten vertellen dat het iets spiritueels is, dat er een of andere geest, gids of engel aanwezig is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100