Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waar kunnen daders -die vroeger zelf slachtoffer waren- van kindermishandeling terecht voor hulp?

Dus echt een plek die gespecialiseerd is in zulke problematiek. Een aantal jaar terug had je zoiets als ‘No Kidding stop kindermishandeling’, maar dat bestaat niet meer.

Weet jij het antwoord?

/2500

In eerste instantie bij de huisarts. Die kan doorverwijzen naar een geschikte instantie of hulpverlener in de regio. Per regio kunnen de mogelijkheden (ook m.b.t. wachttijd) verschillend zijn. De huisarts, of de ggz praktijkondersteuner van de huisartsenpraktijk, kan (eventueel na een paar korte gesprekken) inschatten welk soort hulp voor de betreffende persoon het beste ingezet kan worden en of er sprake is van een situatie waarbij acute hulp (zonder ellenlange wachttijden) noodzakelijk is. Daarbij speelt o.a. mee of de persoon baat heeft bij groepstherapie of juist individuele gesprekken, of de persoon een acuut gevaar is voor zichzelf en/of anderen, of er sprake is van drank- of drugsgebruik / verslaving en eventuele persoonlijkheidsproblemen.

Mij lijkt het verstandigste als je contact op neemt met een psycholoog, misschien kunnen zij jou niet helpen met je vraag maar kunnen je doorverwijzen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100