Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan uiteindelijk iedereen depressief worden?

Men zegt dat genen een rol spelen in het krijgen van een depressie maar als die genen niet bezit. Kan je dan uiteindelijk ook depressief raken omdat je heel veel narigheid hebt meegemaakt en geen hulp krijgt die je nodig hebt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, voor zover we weten zijn er geen genen die immuniteit tegen depressie geven. Om een lang verhaal kort te maken, kan je het simpel stellen dat iedereen depressief kan worden MAAR dat het voor iedereen anders is wat er nodig is om in die depressie te raken. Voor sommigen kan het al genoeg zijn als een relatie uit gaat, voor anderen is er aanzienlijk meer nodig. Kortom, voor iedereen verschillend, maar niet niemand is immuun voor het krijgen van een depressie. Het erkennen van in een depressie zitten, dat is een heel ander verhaal. Velen zullen dit ontkennen als ze er in zitten. Ook heerst er (ook in Nederland) nog een behoorlijke taboe op het hebben van een depressie (vandaar ook al die spotjes "Hey, het is ok" (https://www.heyhetisoke.nl/)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100