Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

waar vind ik info over volwassenen met extreem puberaal gedrag?

Het gaat over iemand die nu in deze coronatijd net het tegenovergestelde doet van wat wordt aanbevolen. Ze begeeft zich de hele tijd waar ze ook maar kan in grote massa's "omdat men haar niet moet zeggen wat ze moet doen en laten". Ze gaat ook met zoveel mogelijk mannen kussen enz., echt gek gedrag.
Geen enkele hygiënemaatregel wil ze volgen, zoals handen wassen. Ze woont in ee gemeenschapshuis en eet van ieders eten, bv. bijt een stuk uit iemands kaas, omdat ze "lacht met corona".
Het is al jaren zo, dat ze zich tegenover alles afzet, ook die typische puberale driftaanvallen enz. Ze kan plots besluiten om bv. naar amerika te vertrekken, daar trouwt ze dan met de eerste de best in Las Vegas, scheidt meteen nadien, gaat dan naar Nieuw Zeeland en werkt er in een stripteasebar. Gelukkig kan ze bij haar vader werken en neemt die haar telkens terug, anders lag ze in de goot.
Maar ik wil dus GEEN concrete raad over die persoon, wel of dit een stoornis is en zo ja, of ik er info over vindt. Of is dit misschien een onderdeel van een psychische ziekte en zo ja, welke. Of is het gewoon iemand met een moeilijk karakter en niet meer dan dat. Enzovoort.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het probleem met een antwoord dat verwijst naar extra informatie is, dat je eigenlijk al een diagnose hebt gesteld op grond van jouw beschrijvingen. Nu kom je dat soort omschreven gedragingen wel vaker tegen en heb je toch al snel het etiketje BORDERLINE opgeplakt. Vandaar, dat de informatie vooral gaat over borderline. (zie de links). Als extra aanvulling kan je ook kijken naar het begrip extreem gedrag. Ook dan kom je de omschrijving van Borderline tegen, maar ook van puberaal gedrag (omschreven voor tieners): https://mens-en-samenleving.infonu.nl/psychologie/80048-diagnose-borderline-persoonlijkheidsstoornis.html https://infobron.nl/Extreem-gedrag-waarom-hebben-tieners-hier-last-van

Bronnen:
https://www.gezondheidsplein.nl/aandoening...
http://www.borderline.nl/
https://nl.wikipedia.org/wiki/Borderline-p...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100