Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat helpt tegen obsessie?

Ik zit al jarenlang met een obsessie waar ik eindelijk een keer vanaf wil. Het belemmert mij enorm, ik kan niet naar de supermarkt omdat de obsessie groter wordt daar, ik kan moeilijk met leeftijdsgenoten omgaan omdat ook bij sommige de obsessie groter wordt. Onderdrukken probeer ik en afleiding zoeken, maar ook dan is het er gewoon aanwezig. Ik heb deeltijd gevolgd bij het GGZ voor mijn angst en depressieve klachten. Daarvoor heeft het zeker gewerkt, maar de obsessie blijft bij zijn oorspronkelijke stand. En dat is echt, echt heel irritant. Bij angst helpt pammetjes of alcohol goed tegen bovendien. Maar voor obsessie... wat moet ik ervoor innemen dat dat minder wordt? Ik zit echt in een groot issue hiermee, en ben er daardoor ook sociale contacten + heel wat geld aan kwijtgeraakt. De psychiater spreek ik pas volgende week, en ik zoek tot die tijd naar advies zodat ik het met de psychiater kan bespreken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet niet waar je obsessie over gaat, maar het lijkt me dat het niet zo goed met je gaat. Goed van je dat je de stap hebt genomen om naar een psychiater te gaan! Ik denk echt dat dit je kan helpen. Probeer tot die tijd steun te zoeken bij je netwerk ( familie en andere dierbaren ) je kunt naar de huisarts gaan om te vragen om een zonodig pil ( een pil die je kunt innemen op het moment dat het niet goed met je gaat ) als het niet gaat, kan je altijd aankloppen bij de crisislijn/chat. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Sterkte!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100