Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wanneer ga je naar een huisarts?

Mijn vraag is, wanneer beslis je om naar de huisarts te gaan? Ik weet niet zo goed op welk moment het 'gelegitimeerd' is om te gaan. Ik verwacht een antwoord als 'wanneer je in het leven last ervaart', maar ja dan ben ik best wel eigenwijs en vraag ik niet zo snel om hulp en heb ik zoiets van ja het is nu even zo en het gaat wel over. Ik merk dat ik dan toch wel bang ben voor een afkeurende reactie vanuit mijn omgeving of de huisarts zelf. Dat het niet nodig is en ik mij gewoon niet aan moet stellen.

Ik zit nu in mijn afstudeer jaar SPH en loop vast/achter met de opdrachten. Moeite om te beginnen, vol te houden en dingen af te maken. Laat veel liggen. Moeite in de samenwerking, moeilijk dingen kunnen verwoorden en dus communiceren met de anderen.

Altijd al last gehad in sociale contacten, veel gedachtes, onzekerheid, verlegenheid. Nu dit jaar veel stress/spanning en angst. Tijdje ook steeds s'nachts wakker geschrokken. Nu vaak lastig om in slaap te komen. Misselijkheid en hoofdpijn. Negatief beeld over mezelf. Niet op mijn gemak bij anderen, idee hebben dat zij dingen over mij denken; zelfs thuis. Snel afgeleid, weinig concentratie, snel gefrustreerd zijn. Vaak moe, vaag in mijn hoofd, afwezig, slecht geheugen, moeilijk dingen kunnen verwoorden, niet echt plezier in het weekend met vrienden. Vaak gevoelens van verdriet en boosheid. Vaak weinig zin hebben in dingen. Veel staren en bv. tekst op een beeldscherm wordt vaag. Best wel een lijstje, maar moet ik hier wat mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zodra je klachten krijgt over iets dat niet normaal is of aanvoelt en wat niet overgaat na zeg maar 1 week-10 dagen, moet je eigenlijk al gealarmeerd zijn. Wil je er iets aan doen en weten wat er aan de hand kan zijn of is, dan ga je naar een deskundige en dit is in de meeste gevallen de huisarts....daar is hij namelijk voor! Een huisarts zal altijd zeggen; "Beter voor niets, dan te laat". Het is niet ' niets' wat je allemaal opsomt en ik denk dat je dat zelf ook wel aanvoelt...vertrouw dan op je intuïtie, al is het maar voor je eigen gemoedsrust. Ik ben zelf ook geen 'doktersloopster' maar als mijn intuïtie het me ingeeft zal ik altijd gaan om maar rust te hebben. Ik weet nog dat ik een keer met mijn zoontje (peuterleeftijd, dus nog niet pratend) bij de huisarts kwam alleen omdat hij 'anders uit zijn ogen keek'. Er was niets aan de hand, hij at goed, dronk goed, sliep goed, had geen koorts, was vrolijk en niet jengelig maar toch.... Ik vond het zelf eigenlijk bizar toen ik bij de dokter kwam en voor een check- up vroeg bij een ogenschijnlijk kerngezond kind, alleen om de onrust weg te halen. De huisarts vond het helemaal niet raar en zei dat hij een moederinstinct altijd serieus nam en onderzocht hem. Ik was ergens blij dat hij constateerde dat mijn kind met een angina rondliep, ook al had hij geen symptomen ervan....alleen de witte vlekjes in zijn keel wezen het uit. Nu kon hij gelukkig op tijd antibiotica krijgen om de bacterie te vernietigen. Als ik jouw klachten zo lees, is het helemaal niet vreemd om even bij de huisarts langs te gaan....het lijkt veel op een dreigende 'burn-out' of overspannenheid en dit is niet vreemd in een afstudeerjaar. Blijf je ermee rondlopen dreigt een depressie en dan ben je verder van huis. Bij zulke klachten moet je altijd aan de bel trekken!

Lieverd luister...zoals je alles beschrijft zit je daadwerkelijk niet lekker in je vel en weet en voel je donders goed dat het zo niet langer gaat. maak een afspraak met de huisarts en vraag om een gesprek met hem en leg hem je problemen uit...ook dat je bang bent om hem "lastig"te vallen met in jou ogen niets. De huisarts is er voor jou en om je bij te staan als het wat minder gaat met je .. ook voor psychische klachten is hij er.. Ik wens je heel veel sterkte toe voor de kkomende tijd

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100