Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kom ik van mijn winterdepressie af?

Ik ben een enorme kerst/winterhater (en alles van sinterklaas, kaarsen, donker, kou, sneeuw, wintervoedsel etc.) en ik voel de depressieve stemmingen alweer aankomen. Ik zit hier al mee van kleins af aan en het eist nu wel zijn tol. Heeft iemand tips voor mij of een effectief middel wat werkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

In de winter valt die beweging voor veel mensen vrijwel stil. Vooral als we niets anders doen dan thuis zitten en enkel het huis verlaten om boodschappen te doen (per auto) en naar het werk gaan (per auto). Door de bloedsomloop flink te stimuleren door beweging, daardoor flink moeten ademhalen en daardoor een regelmatige toevoer van zuurstof creëren, krijgen onze hersencellen een grondige voeding van zuurstof. Ieder mens knapt er van op! Hersencellen willen een regelmatige toevoer van zuurstof! Door onze hersencellen van voldoende zuurstof te voorzien gaan ze weer als normaal functioneren. Een fikse wandeling in een behoorlijk stevig tempo is dus een uitstekende manier om de winterdepressie aan te pakken. Elke dag een uur stevig doorwandelen zou binnen afzienbare tijd goede resultaten moeten opleveren. Helemaal interessant aan deze theorie is de wetenschap dat mensen met een depressie een tekort aan zuurstof in hun lichaam vertonen! Iedereen die een depressie heeft, of depressief is, heeft een verlaagde Vitamine D gehalte. Voorkomen van een depressie kan betekenen dat we het tekort aan Vitamine D moeten aanvullen. Een eerste stap om van de depressie af te komen is het tekort aan vitamine D in ons lijf aan te vullen. Hoe komen we aan Vitamine D? Vitamine D zit in: Alle vette vis (Zalm, sardines, haring en bv makreel) Zonlicht Levertraan

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Gebruik een daglichtlamp, dat werkt voor je lichaam als zonlicht. "Lichttherapie bij depressie/wintertijd: Veel mensen hebben baat bij lichttherapie in de donkere dagen van het jaar. Met een daglichtlamp krijgt u op regelmatige tijdstippen een bepaalde dosis kunstmatig licht binnen krijgt. Het licht dat u opneemt lijkt erg sterk op natuurlijk zonlicht. Meestal is een sessie van tussen de 20 en 30 minuten al voldoende om uw gebrek aan licht op te vangen. U voelt zich hierdoor vrolijker en opgewekter. Als u vooral moeite heeft met opstaan." Kachel aan zodat je het niet koud krijgt, vrolijk zomers muziekje aan en 's avonds gewoon een lekkere salade eten zoals je in de zomer ook zou doen. Er is niemand die jou kan verplichten om winterse stamppot te eten, kerstversiering op te hangen en sinterklaas te vieren. Jas aan, muts op, sjawl om, stevige schoenen aan en lekker een stevige wandeling maken door het bos met oranje herfstblaadjes.

Bronnen:
https://shopvoorgezondheid.nl/consumentenb...

Zie deze link even. Ken iemand die dit ook heeft en het werkt echt volgens haar.

Bronnen:
http://www.goodlite.nl/lichttherapie-bij-w...

Ik ken wel meerdere mensen die hier ook last van hebben. Zij hebben de oplossing gevonden... ieder jaar gaan ze een week/10 dagen naar de zon toe! Dat schijnt geweldig te helpen. Lichttherapie, ander antwoord, helpt ook, kan je proberen. Antwoord Ga in de winter op ZON-vakantie... dat schijnt HET antwoord op deze problemen te zijn. (In principe zou je nog kunnen kiezen ... wintersport hoog in de bergen... maar je hebt een hekel aan sneeuw en kou!) Dan doe je zoals de meeste mensen, kies voor een warme zon-vakantie, zij leven daar helemaal van op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100