Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Veel druk op me als iedereen naar me kijkt, wat kan dit zijn?

Ik heb vaak als ik in een buurt ben met veel mensen en ik neem bijvoorbeeld een slok van mn drinken dan durf ik het soms niet te nemen, dan lijkt het alsof ik raar ga trillen met mijn hoofd, ik krijg druk op me. Ook vandaag op school moesten we een opdracht uitvoeren waar je een neppe telefoon gesprek ging voeren, iedereen kwam aan de beurt, toen ik aan de beurt kwam voelde ik dat ik erg raar bewoog en ging trillen met mn hoofd. Het lijkt alsof ik vast zit met het bewegen en soms ook rare bewegingen maakt. Ook met mijn hoofd. Ook merk ik bijvoorbeeld als ik op het puntje van een stoel zit en ik moet praten in het openbaar dat ik deze gevoel ook krijg. Maar wanneer ik geleunt op mn stoel zit dit minder vaker krijg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zeer herkenbaar. Door voortschrijdend inzicht ben ik erachter gekomen dat het bij mij vooral kwam door onzekerheid over eigen kunnen, faalangst, perfectionisme en niet goed (genoeg) gevonden worden. Deze ervaren 'belemmeringen', en tevens mijn overtuiging geworden, zijn m.n. in mijn vroege jeugd ontstaan. Het zijn dan ook de eigen overtuigingen die je (mij) a.h.w. blokkeren en invloed heeft op lichaam en geest. Ga op zoek naar je eigen kracht en kunnen en kijk of de eigen overtuiging wel klopt. Misschien een idee jouw overtuigingen over jezelf eens met een goede vriend(in), arts, vertrouwenspersoon te bespreken? Je zult zien en ervaren dat zelfkennis, en hierdoor je zelfvertrouwen, zal vergroten. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100