Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik denk dat ik in een psychose zit wat doe ik best ?

hallo ik ben 20 jaar ik denk dat ik in een psychose zit wat doe ik best en liefst begin ik niet aan medicatie .

Toegevoegd na 59 seconden:
alle tips zijn welkom

Weet jij het antwoord?

/2500

Naar de dokter, een psychose is niet iets wat je zomaar zelf onder de knie krijgt, en soms is het erger om geen medicatie te nemen dan het wel te doen onder goede begeleiding

Ik zou toch zeker naar de dokter gaan. Ik begrijp dat medicatie u afschrikt, maar misschien is dat helemaal niet nodig. Enkel een psycholoog of psychiater kan de juiste diagnose stellen en u van uw toestand afhelpen. Ik ben geen specialist, maar indien u het écht niet ziet zitten om hulp te zoeken zou ik misschien beginnen nadenken waar het is fout gelopen. Is deze psychose zoals u zegt uit het niets ontstaan of heeft deze een aanleiding gehad? Misschien kan een dagboek bijhouden ervoor zorgen dat u de werkelijkheid niet volledig kwijt geraakt? Toch zou ik u, als u de moed heeft, aanraden om hulp te zoeken. Psychoses ontstaan (vaak?) als gevolg van een te hoge neurotransmitter vrijstelling, wat gemakkelijk verholpen kan worden met bepaalde medicatie. Zo kan u uzelf een lijdensweg besparen en sneller naar uw leven terugkeren. Ik hoop dat mijn reactie een beetje helpt, en ik wens u het beste toe!

Hup naar de dokter ermee als je dat inmiddels nog niet gedaan hebt. Een psychose moet behandeld worden anders gaat het dikwijls van kwaad tot erger. Je wilt geen medicijnen? Bedenk dan dat je soms uit 2 kwaden moet kiezen. (als je medicijnen als iets kwaads wilt zien). Overigens, ben ik er helemaal niet zeker van dat je een psychose hebt. Die diagnose kun je niet zelf stellen, tenzij je er al eerder een doorgemaakt hebt en dan weet je dat medicijnen bijna altijd noodzakelijk zijn. Dus a.u.b. zo snel mogelijk naar de dokter als je daar nog niet bent geweest.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100