Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat gebeurt er in de hersenen als je een soort black-out hebt?

Een tijdje terug overkwam het me dat ik, ongeveer een halfuur lang, niet meer in staat was om vreemde talen te begrijpen. Zowel geschreven als gesproken tekst, ook kon ik zelf geen enkel woord meer bedenken.
Nederlands gaf geen probleem, maar hoewel ik goed ben in Engels (heb zelfs in de UK gewerkt), was dit even volledig weg.

Heel vreemd; heb dit nooit eerder gehad en vroeg me af wat er in de hersenen gebeurt als dit voorkomt. Iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kan ook veroorzaakt worden door emotionele ruis of beter gezegd dat er momenten waar je mogelijk minder of niet van bewust van bent nog hebben te worden verwerkt. Kan een ruzie zijn geweest of frustraties, dit soort ervaringen of belevingen, gebruik namelijk ook veel geheugen capaciteit binnen de hersendelen. En kan tijdelijke geheugen uitval kunnen veroorzaken. Wat je hier aan kan doen is het stoppen van, zeg maar het herhaaldelijk afspelen van de grammofoonplaat, door hier samen met een specialist er naar te gaan kijken wat er nog op de achtergrond afspeel en er hiermee aan de slag te gaan, zodat ze ook werkelijk stoppen. Veel succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100