Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan ik doen als ik me voortdurend zorgen maak om van alles?

Bij de geringste dingen maak ik me al ongelooflijk zorgen en ben ik nerveus en denk hier heel lang over na, totdat het gevoel op een gegeven moment plotseling verdwenen is en niet meer terugkeert?

Bijvoorbeeld als ik iemand bezoek, die ik eigenlijk niet mag bezoeken, dan controleer ik eerst de omgeving op bekenden en verberg ik mijn fiets, zodat niemand dit ziet. Maar toch maak ik me zorgen dat iemand dit weet. Wat is dit? En hoe kom ik hier van af?

Ik leef een rustig leven, dus daar kan het niet aan liggen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals je het hier omschrijft klinkt het als een behoorlijke belemmering op je leven en ik denk niet dat dit alleen zo even is op te lossen. Ik zou kiezen voor een deskundige hulpverlener en persoonlijk het liefst alternatieve behandeling. Een psychiater zou in dit geval meestal kiezen voor eerste stap medicatie en dat is niet nodig. Daarmee lijkt het beter te gaan, maar je onderdrukt het en dat wil je ook niet. hieronder 1 van de vele mogelijkheden http://www.morpheus-emotionele-bevrijding.com/gegeneraliseerde-angststoornis.html

wat je zou kunnen doen is de dingen die je eigenlijk niet mag doen(van jezelf),ook niet doen.dan pas heb je echte rust.nu creeer je zelf onrust door te doen wat niet mag.daar maak je je dan zorgen over.

Wat je het beste kunt doen is dit met je huisarts bespreken. Hij of zij kan je dan, als dat nodig blijkt, doorverwijzen naar een psychiatrische hulpverlener. Want het lijkt erop dat zich van alles in jouw hoofd afspeelt wat niet overeenkomt met de werkelijkheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100