Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kun je een verslaving met hypnose bestrijden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een verslaving kan met succes worden bestreden met hypnotherapie. Hypnotherapie is overigens niet hetzelfde als hypnose. Het is relatief gemakkelijk iemand in hypnose te brengen; om hypnose te gebruiken als therapeutisch hulpmiddel vergt een gedegen opleiding. Na afronden hiervan kan een hypnotherapeut zich aansluiten bij een door de ziektekostenverzekeraars erkende beroepsvereniging. Zie hiervoor en ook voor mogelijke vergoedingen de eerste link. Bij hypnose als bestrijding voor verslaving wordt vaak gedacht aan het in hypnose brengen van de verslaafde, en dan suggestief toespreken waardoor de verslaving verdwijnt. Dit is niet de aanpak van de hypnotherapeut, deze zal hypnose inzetten om het onbewuste systeem dat de verslaving in stand houdt bewust te maken. De reden van de verslaving boven water krijgen, en daarna de client helpen dat wat de verslaving biedt - een roes of een moment van rust bijvoorbeeld - op een betere manier voor elkaar krijgen. Of overbodig maken. In de tweede link komt nog wat uitgebreider het verschil tussen hypnose zoals in toneelhypnose te zien is en hypnotherapie aan de orde.

Bronnen:
http://www.dokter.nl/index.php/Hypnotherap...
http://www.hypnotherapie.nl/

Ja zeker kan dat, althans dat wordt beweerd. Denk maar aan de hypnose behandelingen voor mensen die graag willen stoppen met roken, wat ook een verslaving is. Hypnotherapie of hypnose wordt tegen allerlei verslavingen en/of andere aandoeningen gebruikt zoals: STOPPEN MET ROKEN (80% resultaat in 1 consult van 4 uur) Afvallen / Eetstoornis Verslavingen Relatieheroriëntering / Relatietherapie Coaching Trauma / PTSS Angsten / Fobie Psychosomatische klachten Depressie Burn-out / Moeheid (ME) Verlies / Rouw Levensvraagstukken Ik voeg de linkjes bij, hopelijk heb je wat aan het antwoord. http://www.verajonker.nl/ http://hypnosecentrum.nl/ http://www.hypnosecoach.nl/

Ja, vermits de patiënt wel van goede wil is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100