Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe krijg je soort van stemmen, of nare gedachten uit je hoofd?

Ik heb als 2 jaar last van beelden of gedachten. Die 'zeggen' bijvoorbeeld:
Als je dit nu niet aanraakt, gaat een van je dieren dood.
Ik word er gek van, en ik blijf er aan vast zitten omdat 2 jaar geleden mijn cavia is overleden, en (ja het klinkt super raar) toen zeiden mn 'stemmen', je moet nu die knuffel aanraken anders gaat er iemand dood. Dit deed ik niet. En jawel, de volgende dag lag mn cavia overleden in zijn hok. 1 jaar later zei die soort van stem (het niet echt iemand die wat je je hoofd zegt ofzo) tegen mij hetzelfde, wéér deed ik het niet. Toen was mn konijn dood. Het kan ook toeval zijn maar ik wil dat dit niet nog een keer gebeurt en dat ik met zo'n schuldgevoel blijf zitten van: had ik het maar gedaan enz enz. Maar ik du nu alles en mn hele hoofd zit vol met wat ik móét, en ik moet alles 4 x aanraken, soms denk ik echt dat ik een autist ben ofzo. Hoe moet ik dit afleren? Ik durf het echt niet om alles 1 x aan te raken of niet te doen, ik ben namelijk bang dat er weer iemand dood gaat.
Het is een raar verhaal..
Kan iemand mij helpen?
Groetjes!

Toegevoegd na 1 uur:
Ik wil namelijk niet weer met een schuldgevoel zitten als er een dier of mens dood gaat, vandaar kan ik dit niet van me afzetten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het klinkt alsof je een OCD hebt (obsessief Compulsieve Stoornis). Daarvoor kan je goed behandeld worden door klinisch psychologen en ev bijstand van een psychiater (medicatie) Je kunt hulp zoeken bij een RIAGG, helaas hebben die lange wachtlijsten. Of bij vrijgevestigde Klinisch Psychologen. Die zullen je in ieder geval verder helpen en worden ook vergoed door de verzekering.

U bent duidelijk psychotisch en u doet dwangmatige handelingen ,in dergelijk geval kan enkel een psychiater u echt helpen en zal u medicatie nodig hebben.

Helemaal niet raar hoor, je bent hierin niet de enige, dus houd het niet voor jezelf. Je kunt hier hulp bij krijgen en dat zou ik echt doen als ik jou was, niet meer blijven lopen, je piekert je suf en misschien wordt het dan alleen maar erger. Niets is raar of stom, geef jezelf dat cadeautje om er aan te werken. toitoi

Dit is nou typisch iets waar je mee naar je huisarts kunt. Die is er echt niet alleen voor als er iets met je lijf niet helemaal lekker gaat, maar ook als er tussen je oren iets spaak loopt. Je bent nogal obsessief bezig met de relatie tussen aanraken en de liefde voor je dieren. Dat kan een teken zijn van een (beginnende) OCD. Als je er op tijd aandacht aan besteed en hulp zoekt, kom je er ook sneller weer van af. De huisarts kan met jou samen kijken waar je de hulp kunt vinden die je nodig hebt. Trouwens: dit heeft niets te maken met autisme. Er zijn wel autisten die ook OCD hebben, maar het zijn twee aparte problemen.

Ik denk dat je van die vervelende stemmen en gedachten kan afkomen door middel van medicatie: bijvoorbeeld sipralexa of Zipralex, alleszins een neurolepticum: ga van de eerste keer naar een specialist, niet prullen bij een huisdokter, ga naar een specialist= psychiater. Héél véél mensen ervaren wat jij ervaart, medicatie hielp mij enorm Succes

Luister vooral niet naar die stemmen! Ga z.s.m. naar de huisarts en leg de situatie uit. Dat je iets moet aanraken is totaal niet erg, ik ken meerdere mensen die dat hebben. Die moeten de deurknop aanraken anders haalt die iets niet. Maar het blijft vervelend en je kunt dit afleren door eraan te werken. Mijn theorie: Waarschijnlijk waren je dieren al oud en stonden ze al op het punt van overlijden. Onbewust kun jij dit al geweten hebben en dat je vandaar dit soort illusies creëert. Beterschap!

Ik weet niet hoe oud je bent, denk dat veel jonge mensen dit wel eens heeft gehad. Ja zelfs ik, dan dacht ik als ik dit niet doet dan gebeurd er dat en moest ik van mijzelf iets doen. Dit gaat gelukkig weer over. Gaat het hele extreme wending nemen en jij voelt je er ongelukkig door, kun je ermee naar de huisarts. Ik moest even denken aan het liedje van kinderen voor kinderen.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=iXMkLRqplHQ

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100