Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waar staat in Nederland een goede game afkickkliniek voor tieners?

Deze vraag voor mijn ouders.
Mijn broertje is echt helemaal doorgeslagen, is meer dan 6 uur per dag aan het gamen en ontploft als je waagt om er iets over te zeggen of om zijn game te onderbreken. Hij is nu 15 jaar en zijn game is een MMORPG
Hij kan echt niet meer zonder zijn computer games, schreeuwt en zeurt de hele dag door. Als hij dan nog zijn zin niet krijgt, gaat hij bij vrienden of op school gamen.
Zelf erkent hij niet dat hij gameverslaaft is, hij zegt dat mijn ouders zich aanstellen.

Nu is de vraag, waar staat in Nederland een goede game afkickkliniek? Mijn ouders willen hem niet in een normale afkickkliniek hebben (ook voor gok en drank verslaafden) omdat ze bang zijn dat hij dan met een nog gevaarlijkere verslaving thuiskomt.
Het liefst ook een kliniek alleen voor tieners.

Weet jij het antwoord?

/2500

Klinkt misschien erg kinderachtig maar je kan hem ook strenger aanpakken en/of maatregels treffen als het gebruik beperken. Je hoeft hem niet persee naar een afkickkliniek te sturen tenzij het echt zwaar uit de hand loopt en 6 uur per dag is nog redelijk, ik ken mensen die spijbelde voor school en gingen in de nachten door en die zijn er ook vanaf gekomen door strengere maatregelen. Het is alleen even doorzetten. Veel succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100