Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het homeopatisch middel Sepia ook te gebruiken tegen psychische PMS-klachten als vervanger van Prozac?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja. Het middel Prozac werkt namelijk niet vanwege de lange tijdsduur voordat het middel (kan) gaan werken te weten 2 weken minimaal. Een vochtafdrijvend middel als Lasix werkt bijzonder effectief.

Voor de werking van homeopathische middelen, en daar bedoel ik zeer sterk verdunde stoffen mee, is geen wetenschappelijk bewijs. Daarbij is een van de uitgangspunten van de klassieke homeopathie dat een middel voor jou persoonlijk gekozen moet worden. Maar je kunt het gewoon proberen. SSRI's, antidepressieve middelen die de heropname van serotonine remmen, worden al gauw voor een jaar of langer voorgeschreven. Een dergelijke periode ben je ook zoet om zonder medicijnen een lichte depressie de baas te worden, waardoor je aan het nut van middelen als Prozac kunt twijfelen. Er zijn onderzoeken waarbij Sint-janskruid effectiever bleek dan ssri's. Gebruik dat echter niet tegelijkertijd met een SSRI vanwege het serotoninesyndroom.

Bronnen:
http://vita-info.nl/2009/01/st-janskruid/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100