Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat te doen in geval van depressie/psychose?

De vriendin van een vriend van mij komt uit Israel en is gisteren aangekomen in Amsterdam om haar vriend (uit mexico) op te zoeken.
Beiden hebben geen geregistreerd adres of ziektekostenverzekering.

Het meisje is helemaal in de war. Ze kan niet communiceren, mompelt in zichzelf, eet niet en is vrijwel tot niets in staat.
Ze heeft een geschiedenis van depressie maar momenteel lijkt het alsof ze in een diepe, psychotische staat verkeerd.
(haar ouders hebben haar van Israel naar hier gestuurd in de hoop dat de depressie zou verminderen, maar het werkte averechts)

De mexicaanse jongen zit met zijn handen in het haar, hij weet niet wat hij met haar aan moet.

Ik wil haar graag helpen maar weet niet wat ik moet doen, ik denk dat ze professionele hulp nodig heeft, maar gezien de situatie is dit erg lastig.

Wat kan ik doen? Waar kunnen ze haar in dit geval helpen in Amsterdam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ga met haar naar: Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam 1e Constantijn Huygenstraat 38 1054 BR Amsterdam telefoon (020) 523 54 33 De Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam handelt 24 uur per dag, 7 dagen in de week Openbare Geestelijke Gezondheidszorg zaken (OGGz) af. Buiten kantooruren handelt de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam ook de Algemene Geestelijke Gezondheidszorg zaken (AGGz) en jeugdhulpverleningszaken (Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam - BJAA) af.

Bronnen:
http://www.ggzspa.nl/

Via de huisarts kun je vaak heel snel wel aan voldoende informatie komen. Zo te horen zou ik er zeker niet te lang mee wachten desnoods bel je nu de plaatselijk dokterspost voor meer informatie

Een psychose verslechtert eerder door de omstandigheden (verre reis, vreemd land) te destabiliseren.Je kunt het beste een beroep doen op de dienstdoende huisarts, meestal de HAP. Die kan beoordelen of de crisisdienst van de GGZ ingeschakeld moet worden voor gespecialiseerde behandeling, al dan niet met behulp van een (hoogstwaarschijnlijk kortdurende) opname.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100