Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waar komen de tics bij ASS vandaan?

Ik heb al eens gehoord dat het om de herhaling is, veel hetzelfde. Maar zijn er ook nog andere redenen? (Ik heb namelijk het idee dat sommige auti's ook last hebben van 'hoofdrollen' als zij iets doen waarbij de rechter-hersenhelft wordt gebruikt. Kan dit kloppen? En bij de andere tics?

Toegevoegd na 5 minuten:
En heeft misschien ook iemand tips om er vanaf te komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sommige mensen met ASS hebben ook in meer of mindere mate last van het syndroom van Gilles de la Tourette. Ik heb me laten vertellen, dat dit de oorzaak zou kunnen zijn. http://nl.wikipedia.org/wiki/Syndroom_van_Gilles_de_la_Tourette Toegevoegd na 4 minuten: Op deze site http://www.tourette.nl/wat-is-tourette/faq vond ik nog het volgende: Wat kan ik doen om de tics te laten verminderen? - Ontspannings- en/of ademhalingsoefeningen - Sporten, lichamelijke activiteit - Vermijden van stress - Heel geconcentreerd bezig zijn met iets kan tics doen verminderen, alhoewel er daarna vaak wel een tijdelijke toename van tics mogelijk is - Geen aandacht aan besteden - Regelmatig leven, vast dag/nachtritme, voldoende slaap.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100