Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het mogelijk om bepaalde emoties uit te blokkeren?

Emoties die bijvoorbeeld je sociale omgang belemmeren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is juist belangrijk om er aandacht aan te besteden zodat je ermee leert omgaan en daarna jouw sociale vaardigheden kunnen groeien. Emoties kun je er niet tussenuit knippen. De emoties zijn vaak de bijverschijnselen maar niet de aanleiding waarom de sociale omgang is belemmerd. Alleen werken aan de aanleiding kan uiteindelijk de emoties verminderen. Veel wijsheid gewenst in jouw besluit van hoe je in de ontwikkeling kunt komen.

Niet makkelijk. Je kan je denk ik beter afvragen waar die emoties vandaan komen. Als je er inzicht in krijgt, kan je het misschien verhelpen op een gezonde manier. Als je emoties probeert te onderdrukken, komen ze vaak uiteindelijk harder terug. Toegevoegd na 8 minuten: Over welke emotie heb je het precies?

Ja, ik geloof zelfs, dat ieder mens dat eigenlijk doorlopend doet, althans die emoties niet naar buiten te laten doorschemeren en ze daarom min of meer bewust blokkeert.

Ja, dat kan. Als je het vaak genoeg doet. Meestal gebeurt dit echter gedwonfen doordat je negatieve reacties kreeg op je emoties. Niet meer kunnen huilen, uiten van verdriet komt vaak voor. Mensen due hun emities blokkeren raken afgestompt. Het is een ingewikkeld proces om dit weer terug te draaien...

Ja. Als borderlinepatiënt heb ik veel last van emoties, die inderdaad oa sociale omgang belemmeren. De laatste maanden is dit sterk verbeterd dankzij gedragstherapie en mindfulness. Persoonlijk vind ik dat mindfulness het best werkt. Het is zeker het proberen waard.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100