Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan een narcist je vermoorden, als je niet doet wat diegene wilt?

een hele goede vriendin van mij heeft zeer waarschijnlijk kwaadaardig narcisme, alle kenmerken komen overeen. alleen ik weet niet wat ik moet doen en wat ik kan verwachten als ik niet meer doe wat ze wilt of afstand van haar ga nemen. ik vrees het ergste!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

in feite kan iedereen een ander vermoorden om welke reden dan ook. niet elke narcist is een potentiële moordenaar. dus ja het kan, maar iedereen kan dit, en om welke reden dan ook. het is echter niet reeel om vanwege jouw gedachtengang afstand te nemen van je vriendin, of je levensverzekering aan te scherpen, of alvast je uitvaart te regelen. wel een beetje met beide benen op de grond blijven staan hoor! als je het ergste vreest denk ik dat je een keer naar je huisarts moet gaan, want dan speelt er toch wat meer dan je zelf waarschijnlijk denkt. een je afstand omdat je niet met het narcisme om kan gaan, is het een heeeeel ander verhaal.

Kijk eens, jij bent (nog) haar vriend. Dus ik neem aan dat je al eerder meegemaakt hebt dat ze boos was. Boos op een ander. Misschien zei ze zelfs wel tegen jou dat ze die ander ging vermoorden. Waar het nu om gaat is: hééft ze die ander ook daadwerkelijk vermoord? Ik vermoed van niet, anders zou ze gevangen zitten. Dus zou ik proberen om me niet zo nerveus te maken. Wat je daarmee bereikt is dat je het helemaal niet uit durft te maken. En angst is wel een heel slechte reden om het aan te houden. Ik vermoed dat je je lef bij elkaar moet rapen en het haar moet gaan zeggen. Vraag een vriend mee ter ondersteuning en voor je eigen veiligheidsgevoel. Vraag hem wel om zich er niet mee te bemoeien als het niet strikt noodzakelijk is. Dan kom je ook steviger over. Zorg goed voor jezelf en vertel het. Natuurlijk is het eng, maar dat is het ook als je vriendin geen narcist zou zijn. Kom op, en stop met deze relatie die je alleen maar angst brengt en vernedering. Sta dat niet meer toe en gun jezelf een fijnere relatie, een echte liefdesrelatie, als je eraan toe bent. Maar nu ff doorbijten. Dan kan je straks weer meer genieten.

Je vrees is je eigen grootste vijand. Je vriendin maakt daar misbruik van en dat is ook typisch een eigenschap van een narcist (ik noem ze een dictator). Dus ga bij jezelf af hoe reeel je vrees en angst is. Dat je wordt vermoord is een bepaalde denkpatroon die alleen bij jou ligt en het is niet echt reeel dat die gedachten ook uit zullen komen. Jij zit gevangen in je eigen doemdenken. En daarmee is het niet vreemd dat jij mensen aantrekt die een narcist zijn en van jou doemdenken misbruik gaan maken. Dus breken die hap en leren gaan denken dat er helemaal niets gaat gebeuren wat ernstig is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100