Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik ben een vrouw van 60 jaar, weet je wat ik aan sport kan doen? heb 2 zware hartoperatie;s ,long embolie en 3 rugoperatie, dan een been geamputeerd,

dus mijn longen zijn slecht en vaat zijn heel slecht, en toch wil ik iets doen, wie kan mijn vragen beantwoorden? ik voel me niet meer gelukkig, en ????????????????????

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien kun je zwemmen. Dat is lekker en heel gezond en je kunt je eigen tempo bepalen. Sterkte!

Ga eens praten met een sportschool bij je in de buurt. Zij kunnen je wel een programma aanbieden. Het is goed om met de beperkingen die je hebt, het onder begeleiding te gaan doen. Hoop dat het je wat gelukkiger kan maken.

De allereerste met wie je dit moet bespreken, is je cardioloog. Want je hart is de zwakste schakel in het rijtje. Misschien is echt sport niet meer voor je weggelegd, maar met fysiotherapie zal je je misschien al véél gelukkiger voelen, en door de apparaten die hij/zij heeft, kan je je spieren versterken zonder er speciaal bewegingen voor te moeten doen, die je rug misschien niet aan kan.

Ik zou toch een een gesprek overwegen met een sportdeskundige die zal jou daar goed mee kunnen helpen en bepalen wat nou wel of niet kan. Er is ook altijd een mogelijkheid tot rolstoel zwemmen.

Voor mij was dat Tai Chi/ Qi Gong. Ik had twee jaar geleden niet zo'n slechte gezondheid als jij maar wel hartritmestoornissen, hoge bloeddruk, bekkeninstabiliteit, kortademigheid van astma, depressiviteit en zo meer... kon amper nog lopen deeed niets meer. Tai Chi is een oosterse bewegingsleer die ook geschikt is voor invaliden, een leraar kan ook mensen in een rolstoel lesgeven. Informeer er maar eens naar in je buurt en kijk of je hier en daar een proefles kan volgen. Je krijgt er op zijn minst een langere adem van. Ik heb inmiddels mijn zangstem helemaal terug en treed weer op. Das onder andere wat het met mij gedaan heeft. Ik ben ook weer lenig en heb geen bekkenpijn meer. Alle andere klachten zijn ook sterk verminderd en/of verdwenen, omdat ik lekkerder in mijn vel ben komen te zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100