Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik ken iemand die nooit of bijna nooit spreekt, verlegen is, zenuwachtig , en bijna geen antwoord geeft, hoe moet ik dat aanpakken?

Het is toevallig mijn baas, lastig om mee samen te werken, wij werken in de horeca, hij praat niet met klanten, hij zegt ook nooit wat ik moet doen....als ik dan iets vraag, krijg ik soms maar een half antwoord of geen, als we samen eten, word hij super nerveus, of als er iemand tegen hem iets zegt ook.....raar hoor!
Maar hij kan ook ineens kwaad worden (zeer kwaad) voor een kleinigheidje....tegen de klanten....wat voor iemand is zo'n persoon? hoe pak ik dat aan?

Toegevoegd na 2 minuten:
echt belangrijk voor mij, want ik kan hem goed verdragen, waarom snap ik zelf ook niet

Toegevoegd na 19 minuten:
Heeft ook enorme trekken, in zijn armen, precies dat hij met zichzelf geen blijf weet

Weet jij het antwoord?

/2500

Lastig werken lijkt mij met zo'n baas :p Je geeft aan dat jullie wel een samen eten, probeer dan te praten en hem dingen te vragen. Ook al geeft hij kortaf antwoord, blijf doorvragen. Weet je toevallig waar hij van houdt, zijn hobby's ofzo? Vraag hem daar dingen over. Of vertel over gebeurtenissen die voor de pauze zijn gebeurd Dus ik zeg: blijf praten!

Ik herken mij hier volledig in. Ooit had ik een bedrijg met 5 man personeel en zij hadden dezelfde klacht over mij. Ikzelf wist niet beter en was gewoon "introvert" geboren. Niet altijd even leuk. Toen ik echter, na getuige geweest te zijn van een verschrikkelijk verkeersongeval, een tijdje werd opgenomen in de psychiatrie kwam een of andere pillendraaier op het idee om mij een anti-depressiva te geven (aropax). Na een 3-tal weken herkende ik mezelf niet meer...van introvert naar ultra-extravert ! Mijn omgeving dacht dat ik aan de drugs zat. Soit, ik heb dat gelukkig kunnen afbouwen maar ik ben sindsdien véél socialer. Ik wil zeker geen reclame maken voor dat soort medicatie, integendeel maar het bewijst wel dat het gewoon ergens een hersenkronkel is die wat anders gevormd is dan bij de doorsnee persoon en blijkbaar kan worden gewijzigd door medicatie. Maar mijn motto blijft : "Er moeten alle soorten mensen zijn om een wereld te vullen" Eric

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100