Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Het valt me op dat (vrouwelijke) modellen bijna altijd op een bepaalde manier staan, met de knieën en voeten iets naar binnen gedraaid. Waarom is dat?

Ik vind het géén gezicht maar overal zie je dat terug. Het geeft een (in mijn ogen) onhandige semi-kinderlijk/popperig beeld. Moet het soms onschuldig of opwindend ogen? Ook in de tuinbijlage van de Libelle?

Toegevoegd na 11 minuten:
Ik bedoel dus niet een béétje naar binnengedraaid, zoals misschien inderdaad vrouwen wel eens staan, maar echt overdreven naar binnen gedraaid. Kijk naar een willekeurige modefoto en je begrijpt wat ik bedoel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij is het inderdaad de bedoeling dat het wat kinderlijk lijkt. Helemaal een raar contrast als ze wel zo'n halfopen mondje hebben en van die geloken ogen...

Volgens mij staan bij vrouwen/meisjes de voeten heel vaak naar binnen, ook 'gewone' vrouwen staan vaak zo.

Dit geeft een onderdanige look. Kijk maar, vaak hebben ze ook de handen bij de mond zodat ze afhankelijk lijken, dit spreekt de mensen meer aan dan een verwaande blik, dat schrikt juist weer af.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100