Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom is ze zo van slag en wat kan ze doen?

Mijn vriendin heeft een kennis die vorige week een einde aan haar leven heeft gemaakt. Sinds dit nieuws is ze erg van slag en betrekt het op zichzelf. Zij heeft namelijk al jaren last van depressies enzovoort en gedachten aan de dood laten haar niet los. Die kennis van haar was mooie jonge meid met een super familie en vrienden. Als zij het al deed, dan kan het met haar ook misgaan zegt ze...
Hoe kan ze zichzelf helpen? Ze heeft al therapie maar dat is nu klaar en staat op de wachtlijst.

Toegevoegd na 7 minuten:
ze is vooral bang dat ze zo ver komt...is het dan niet meer de angst ervoor ipv dat ze het echt zou doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wees er vooral voor haar, zelfmoord van een bekende of zelfs wildvreemde kan bij mensen met suïcidale nijgingen soms net dat duwtje in de rug zijn om het zelf te doen. Breng veel tijd met haar door, onderneem activiteiten waar ruimte is voor gesprek, maar ook voor rust. Wandelen in het bos, een dag aan het strand. Spreek ook af met andere bekenden, zodat ze voelt dat ze wel gewild is, sociale contacten zijn goed voor een mens. Wat je ook doet, oordeel niet over haar. Maar laat haar vooral weten wat zij voor je betekent, zodat ze voelt dat ze het waard is, dat er mensen zijn die haar hier willen.

u vriendin wordt er nu mee geconfronteerd metdat gene wat er in haar zelf aan gedachten speelt of aanwezig is . en begrijpelijk dat ze van slag is ,geldt voor iedereen die zo iets schokkends van nabij mee maakt . Neem het serieus door er voor haar tezijn luisterend oor , en licht desnoods in overleg met haar de Zorg instantie oid hierover invoor een crisisopvang eventueel . Sterkte gewenst . .

Dit is een ernstige zaak! waarom ze van slag is lijkt me overduidelijk. Ik zou dat ook niet willen meemaken, een vriendin verliezen, maar ik heb het gevoel dat er precies en schuldgevoel bij te pas komt... En aangezien dat ze alle depressies heeft en heeft gehad, kan dat daar er geen goed aan doen! Aangezien dat ze bang is, heeft ze waarschijnlijk haarzelf niet onder controle, laat haar niet alleen!!! Die ANGST is een NOODKREET, zorg ervoor dat ze steun, en vooral aandacht krijgt! ze zou iemand moeten vinden, die weet hoe ze met haar gevoelens zou moeten kunnen omgaan!!! Dat is al heel belangrijk! Toegevoegd na 1 minuut: Hou een oogje in het zeil

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100