Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoeveel geld zal het kosten om een `asperger` test te doen bij een psychiater?

PS: eerst ga ik naar de huisarts maar hij zal mij waarschijnlijk doorsturen naar een psychiater

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit kun je laten vergoeden door de ziektenkostenverzekering, dus de kosten voor jou zullen 0 zijn.

Ik zou me daar niet druk over maken. Als de huisarts je doorstuurt, zal de rekening door de verzekering betaald worden. Toegevoegd na 5 minuten: En het antwoord op je vraag is dan natuurlijk: niets.

Als er iets getest moet worden op psychiatrisch gebied, stuurt de huisarts je door naar de GGZ of het RIAGG (ligt er net aan hoe dat bij jullie in de buurt heet). Deze zorg wordt betaald uit de ZVW (zorgverzekeringswet) en daar krijg je dus geen rekening voor. Daar zijn we met z'n allen voor verzekerd.

Bovenstaande is al goed advies gegeven. Wil je vooraf zelf controleren of je evt asperger hebt, kun je de volgende test doen: http://www.aspergersyndroom.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=12&Itemid=13 De 'uitslag' blijft natuurlijk een indicatie, dus altijd via de huisarts kortsluiten. Toegevoegd na 1 minuut: Zie net dat mijn gegeven antwoord voor de andere aspergervraag bedoeld is, of niet...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100