Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

zijn er praat groepen om weer positief te gaan denken

na een aantal behoorlijk ingrijpende gebeurtenissen ben ik behoorlijk negatief en zwaar moedig loop bij psycholoog

Weet jij het antwoord?

/2500

ik heb hetzelfde als jij, ik ga ervanuit dat je nog op school zit. informeer bij je mentor of er een vertrouwenspersoon is op school. Die kan je misschien helpen. Het kan ook géén kwaad je ouders hierover te vertellen. Toegevoegd na 49 seconden: dit was ik nog vergeten; heel veel succes!

Ik word zelf heeeeeel depressief van praatgroepen. Iedereen heeft problemen en zeurt. Je hebt al genoeg aan je eigen problemen. Daarom: ga leuke dingen doen! In een bos wandelen of naar een vlindertuin. Leuke dingen doen dan ga je vanzelf weer positief denken.

Je kan vast met een mentor of een persoon die je vertrouwt er over hebben en die kan je doorwijzen naar een vertrouwenpersoon. En er zijn daar vetrouwings oefeningen voor.

Er zijn wel positiviteits-trainingen, zijn vaak wel aan de spirituele kant en daar moet je van houden/voor open kunnen staan. Succes!

Bronnen:
http://www.kiluma.nl/workshops/positief-denken

Ja, dat heet cognitieve gedragstherapie. Ik volg het ook. Dat is individueel, het leert je te werken met helpende gedachtes enz. Dus niet: ik doe nooit wat goed, maar; misschien lukt het later beter. Succes!

Het nadeel van een praatgroep kan zijn dat je allemaal op dezelfde manier gaat zingen. Je bent alleen maar bezig om positief te denken en kijkt niet naar de achterliggende behoefte van jouw om negatiever te denken. Besteed er aandacht aan met iemand die je vertrouwd en die ook kan doorzien wat jouw negatieve denken veroorzaakt. Pas als je de aanleiding weg kan halen, dan pas kan je aan een oplossing denken. Alleen positief leren denken is een kunstje en komt niet uit jouw hart. Je loopt dan aan jezelf voorbij en daarvoor ben jij veel te belangrijk. Ga voor jezelf na wat de aanleiding van het negatieve denken is en doe daar wat mee. Daarna kun je leren om te kiezen om anders tegen iets aan te kijken. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100