Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is het sterkste slaapmiddel zonder recept?

Geen alarmbellen, puur nieuwsgierigheid.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat vrij verkrijgbaar is: Valeriaan heeft een licht rustgevende werking en bevordert zo dat u in slaap valt. De werking begint binnen een half uur en houdt ongeveer vier uur aan. Sint-janskruid is een kruidenmiddel dat wel wordt gebruikt bij slapeloosheid. Of en, zo ja, hoe het middel werkt is niet bekend. Wellicht beïnvloedt het natuurlijk voorkomende stoffen in de hersenen. Melatonine is een hormoon dat in de hersenen wordt gemaakt. Men denkt dat melatonine iets met het bioritme van de mens heeft te maken. De afgifte komt 's avonds op gang. Onder invloed van licht wordt de melatonineafgifte weer minder. Melatonine wordt gebruikt bij inslaapstoornissen. Wat het sterkste is, wat het beste helpt, is persoonsafhankelijk.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...

Warme melk met anijs. Niet om flauw te doen, maar ff serieus: Middelen die zonder recept verkrijgbaar zijn, mogen niet verkocht worden als 'slaapopwekkend', enkel als 'rustgevend' (en slaap is vaak toch een soort overtreffende trap van rust, toch? Dus waar hebben we het over jongens, maar goed). Receptvrije rustmiddelen, kun je krijgen in allerlei homeopathische vormen, soorten en maten. Daarnaast zijn er paracetamols verkrijgbaar met een minieme hoeveelheid codeïne er in. Codeïne, bij voldende hoeveelheid, is slaapopwekkend. Probleem is dan alleen: daarvoor heb je zoveel van die paracetamols nodig, dat de pijn van het gat in je maag je wel zal wakker houden denk ik. Toegevoegd na 40 seconden: voldende = voldOende (natuurlijk)

Melatonine is vrij in de verkoop. Dit product is geheel natuurlijk en een lichaamseigen stof doorgaans die je aanmaakt door je je bijvoorbeeld aan zonlicht bloot te stellen. Voor mensen die niet vaak buiten komen of 's nachts werken is dit een goeie en zeer veilige oplossing om toch nog aan een goeie slaaprust te komen :)

Een glas sterke drank. Bv een pure raki. Wij noemen dat in het turks leeuwen melk...

Volgens mij zijn dat van die producten die gemaakt worden van het gewas die als een bloesem zitten in die vijfvingerige bladen. Oftewel hennepproducten. Dat is zeker het sterkste van de niet / amper schadelijke niet-chemisch gefabriceerde slaapmiddelen. Zeer zeker niet dodelijk!

Je neemt en grote mok met eender welke melk (bij voorkeur volle chocomelk), 2 minuten opwarmen in de microgolf en doet er vervolgens een geut whisky of cognac in. Eventueel aanzoeten met honing of suiker en binnen het half uur ben je vertrokken. Een grog, zo noemen we 't hier. Dit drink ik wanneer ik er vroeg in wil liggen en lekker door kan slapen.

In Amsterdam vindt je op bijna elke hoek wel iemand die je maar al te graag wat ketamine verkoopt. Geen vragen, geen recept, maar je bent wel zó onder zeil! (Geen alarmbellen, puur ter informatie. Want de sterkste slaapmiddelen koop je niet in de winkel.) Wil je het legaal houden, dan vindt je je heil in de coffeeshop. Slapeloos? Een jointje doet wonderen! Anders ben je toch echt aangewezen op valeriaan of alcoholische drank.

Je zou L-tryptofaan kunnen proberen. Als je een tekort aan dit aminozuur hebt kan het als een geweldig slaapmiddel werken. In het stukje op bijgaande website staat meer informatie.

Bronnen:
http://www.l-tryptofaan.nl/

Gewoon een deugdelijk Belgisch trappist biertje zoals Westmalle Tripel. Een stuk of 3 volstaan voor de doorsneebelg. Voor Heinekendrinkers volstaat al een half glas....

Het sterkste slaapmiddel dat ik ken, zonder recept, en zonder bijwerkingen, is een cursus autogene (alpha) training , mindfulness, of zelfhypnose. Als je dit soort technieken beheerst kun je door "visualiseren" zelf onze eigen chemische fabriek - want dat is ons lichaam - direct aansturen en de juiste slaapmiddelen intern fabriceren. En omdat die "slaapmiddelen" precies op de goede plek terecht komen - en alleen maar daar - zijn er geen negatieve bijverschijnselen. Vergelijk: door hardlopen endorfinen aanmaken.

brainwaves

Bronnen:
hemy sinc

Er zijn zeer weinig middelen die niet schadelijk zijn al is het alleen maar omdat het signaal van slapeloosheid niet onderschat moet worden. Slapeloosheid is vaak een signaal van onderliggende kwalen. Kwalen die aandacht nodig hebben. Met een middel tegen slapeloosheid onderdruk je die signalen die je lichaam niet voor niets af geeft. Neem jezelf serieus en ga na wat de onderliggende oorzaak is.

Valeriaanpilletjes, je schijnt al suffig te worden met autorijden. Ze zijn vrij verkrijgbaar bij de drogist. Valeriaan is bekend om zijn rustgevende werking en is ook nog eens effectief bij bestrijding van zenuwpijn. Werkt ook tegen nerveuze spanning en tegen angsten, is krampopheffend en - stillend. Voor de rustgevende werking kan je het combineren met goudsbloem, st.janskruid, slaapmutsje en tegen slapeloosheid met Passieflora en hop.

Combinatie van factoren Valdispert forte Warm bad Geen tv of pc een uur voor het slapen gaan In bed even een paar pagina's lezen Niet te warme kamer. Liefst raam beetje open voor frisse lucht Goede matras die je omsluit. Niet een waar je bovenop ligt. Dat is geen goede slaaphouding.

Fysieke moeheid. Ontspanning door inspanning. Zorgen dat je op een dag genoeg doet om echt moe te zijn, en een goede vaste bedtijd aanhouden. Dan slaap je al als je je kussen ruikt. Alleen mentale moeheid kan je juist heel lang wakker houden ; het luie lijf moet ook wat werk verzet hebben.

Etizolam, zonder recept verkrijgbaar bij research chemicals winkels. Ook vallen ze straks nog binnen de aangescherpte wet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100