Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Welke medische manieren zijn er om slimmer te worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De 5 meest in het oog springende stappen om je hersenen een boost te geven, heb ik voor je op een rijtje gezet: 1. Train je hersenen met regelmaat. Net zoals je in de sportschool spiermassa kunt opbouwen, kun je ook veel bereiken met hersengymnastiek. Doe puzzels, maak sommen en bedenk raadsels. Probeer ook nieuwe dingen uit: ruik geuren die je niet kent, doe veel met de hand die je normaal weinig gebruikt en ontdek plaatsen waar je niet zoveel komt of nog nooit bent geweest. Al dit soort zaken stimuleren je hersenen om op volle toeren te draaien en zich zo verder te ontwikkelen. Vergeet overigens niet op gezette tijden je geest de broodnodige rust te gunnen. 2. Doe aan sport. Uit een onderzoek in Californië is gebleken dat muizen die naar hartelust rond kunnen rennen in zo’n ’s nachts veel te veel geluidmakend draairad twee keer zoveel hersencellen aanmaken als muizen die geen specifieke activiteit ondernemen. Dit betreft extra cellen in het leer- en geheugengedeelte van de hersenen. 3. Lach… Zoals je weet geeft even lekker flink lachen je een goed gevoel. Het maakt endorfines vrij en je voelt je gelukkig en blij. Lachen is goed, lachen is leuk. Lachen maakt slim. En dat is geen grap. 4. Eet vis. De omega-3 vetzuren die veel in vis voorkomen schijnen, naast een goede invloed op hart- en bloedvaten, je cholestrolgehalte en je huid, volgens recente studies ook een gunstig effect te hebben op je mentale gesteldheid. Laat het vlees dus eens wat vaker links liggen en kies voor zalm, makreel, kabeljauw of tonijn. Eet smakelijk. 5. Het zogeheten Mozart-effect. Er is veel over gesproken en beweerd: de sonates van Mozart zouden bijdragen aan een hoger denkniveau. Hou je niet van deze muziek, dan lijkt het me sterk dat het je slimmer maakt. Eerder dat het je in dat geval irriteert. In elk geval is het zo dat muziek luisteren rust brengt en tegelijkertijd je hersenen stimuleert. Zet daarom met regelmaat een Mozart-cd op als je er van houdt of kies iets anders van je eigen smaak.

Bronnen:
http://dibbes.wordpress.com/2007/12/09/sli...

Hersentransplantatie

Bronnen:
http://www.nujij.nl/de-eerste-hersentransp...

Medisch:Mij niet bekend hoe je slimmer wordt van medicijnen of andere medische behandelingen. Wel middelen om alerter (koffie bv.) te worden (of minder alert...alcohol) Slimmer wordt je zoals je ook sterker wordt.... door training. Als je veel puzzels oplost ga je vanzelf beter verbanden zijn welke voor oplossing van dat soort puzzles nodig zijn. Als je veel kennis opdoet en tevens leert wanneer je die kennis kunt toepassen zal je ook op die manier in ervaring en dus slimheid groeien. Echter, er zit bij ieder mens een soort van maximum in wat ie kan bereiken met training...zowel bij kracht training als bij mentale training. Maar omdat de meeste mensen nog lang niet aan dat maximum zitten kun die wel veel verder komen dan ze nu zijn.

Alleen een gezonde levensstijl en gezond eten hebben mogelijk invloed op je intelligentie.

Door goed alle vragen en antwoorden i in de categorie gezondheid te lezen. Daar kun je idd slimmer, zij het niet intelligenter van worden!

die zijn er niet. een mens is zoals ie is. er zijn wel mogelijkheden, om de aanwezig intelligentie te ontwikkelen en slim te zijn naar gelang je mogelijkheden. (naar mijn mening is ieder mens namelijk slim, als ie maar handelt en spreekt naar gelang zijn mogelijkheden. voor intelligente mensen leg ik de lat dus beduidend hoger, dan voor minder intelligente mensen), maar dat zijn dus geen medische manieren. Met training, leren, volharding en toewijding kun je wel bereiken dat je slimmer wordt en dat je uiteindelijk leert om je intellectuele mogelijkheden ten volle te benutten.

Het antwoord is heel kort: Geen enkele.

Die oplossing ligt in de toekomst besloten: d.m.v. genetische manipulatie zouden we het functioneren van onze hersenen sterk kunnen verbeteren. Verder d.m.v. nanochip-implantaties,welke ook een manier zouden vormen om ons geheugen sterk te verbeteren en onze denkprocessen te versnellen. Dergelijke toekomstige technologieën zouden wellicht ons slimmer kunnen maken,maar daar is nog héél veel onderzoek en technologische ontwikkeling voor nodig én niet te vergeten de nodige financiële fondsen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100