Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat zijn nu de beste behandel mogelijkheden bij de Depersonalisatiestoornis?

Weet jij het antwoord?

/2500

/wikiplak Er is nog niet veel onderzoek gedaan naar behandeling van de depersonalisatiestoornis. Wel zijn er veelbelovende resultaten geboekt met de behandeling van de depersonalisatiestoornis als ware het een angststoornis. Recente opvattingen suggereren namelijk dat de depersonalisatiestoornis meer kenmerken vertoont van een angststoornis dan van een dissociatieve stoornis. De opvatting gaat er van uit dat angst voor symptomen van depersonalisatie leidt tot spanning en vermijdingsgedrag, waardoor juist deze symptomen blijven opkomen. Op dit moment wordt er binnen de Angstpolikliniek van Overwaal in Nijmegen gewerkt aan een gestandaardiseerd behandelprotocol van deze stoornis. wikiplak/ Zoek je info een beetje bij de mensen die het zelf bij de hand gehad hebben.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Depersonalisa...

Zonet heb ik al elders hier ( http://www.goeievraag.nl/vraag/chronische-derealisatie-primair-inmiddels-redelijk.102221) hier vrij lang antwoord gegeven. Andere vraagstelling en andere vraagsteller ook, maar misschien heb je er iets aan? Bedoel hiermee ook de url die ik noemde en desnoods 'lid' worden ;) http://www.depersonalisatie.nl/derealisatie.htm#oorzaken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100