sterkte van lenzen lijken niet te kloppen of is het een kwestie van gewenning?

Sinds gisteren ochtend heb ik lenzen gekregen met de sterkte: - 1.75 R. en -3.0 L
het probleem is echter dat ik op het moment verweg beter kan zien, wat ook de bedoeling van de lenzen is, maar dingen dichtbij zoals computer of boeken, slecht te lezen zijn doordat ik wazig zie en er lichtelijke hoofdpijn van krijg.

Over twee weken heb ik een afspraak met de opticien voor controle, maar ik vraag me af of mijn ogen hier nog aan moeten wennen , of dat de sterkte niet goed is. kan het 'kwaad' om met de onjuiste sterkte van een lens rond te lopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je negatieve lenzen hebt, dan ben je bijziend. Als je bijziend bent dan ligt het vertepunt van je oog dichterbij dan oneindig. Dus je kunt in de verte niet scherp zien. Om dit te corrigeren krijg je dus een negatieve lens. Maar door die lens verschuift ook je nabijheidspunt. Het nabijheidspunt is het dichtsbijzijnde punt van het oog waarop je nog scherp kunt zien. Komt een voorwerp dichterbij je oog, dan zie je dat dus niet scherp meer. Als je die lenzen dus in hebt, ligt het nabijheidspunt dus verder van je oog dan eerst. Misschien helpt het dus als je het boek iets verder van je ogen houdt, zodat je minder hoeft te accomoderen. Dus minder vermoeiend en dus minder hoofdpijn. Maar vraag er bij de opticien ook nog maar naar.

Kwaad kan het niet , maar vervelend is het wel . Je probleem heeft misschien met je leeftijd te maken , maar sowieso met het verschil in prismatische werking . Als je nabij kijkt draaien je ogen naar binnen , bij een negatieve bril krijg je zo een prisma met de basis nasaal . Kort gezegd levert je dit een voordeel op met convergeren , dit voordeel mis je bij je lenzen want bij de lenzen kijk je altijd door het midden van de lens . Het kan ook zijn dat je lenzen gewoon te sterk zijn ! Wat is je brilsterkte? Harde of zachte lenzen ? Met deze gegevens kan ik je lenssterkte bepalen !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100