Wat moet ik nu met mijn oogontstekingen doen? (zie uitleg)

Vanmiddag ben ik wakker geworden met allebei mijn ogen zwaar otnstoken. Ik weet wat de oorzaak is: nachten doorhalen met mijn lenzen in en er vervolgens mee in slaap gevallen.
Omdat het middag is, is het niet meer mogelijk om bij de dokter terecht te komen. Ik heb al ibuprofen ingenomen en met watjes met kokend water maak ik regelmatig mijn ogen schoon.
Is er nog iets wat ik kan doen om de pijn te verzachten? Of wat kan ik het beste doen? Mijn ogen proberen open te houden of ze gesloten houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan de dokter gewoon bellen ook al is het vrijdag middag, vraag advies, als het nodig is kan je altijd langskomen.

rozenwater helpt ook erg goed en veeg van de buitenste hoeken naar binnen toe.

Zoiezo: Lenzen uithouden!! Brilletje op ;). Mocht je niet nara de huisarts kunnen loop even naar je contactlens specialist / opticien. Toen ik Jif in mijn ogen heb gehad ben ik daar op een zaterdag middag een keer uitstekend geholpen! Daarnaast zou je kunnen overwegen om met zoutoplossing te gaan spoelen, idt kan je in elke apotheek zo kopen en natruurlijk ook bij je opticien. De allerbelangrijkste tip!! Niet wrijven, afblijven en rusten. Als het brand kun je komkommer gebruiken of gebruikte afgekoelde theezakjes. Toegevoegd na 2 minuten: Overigens, ik heb ook vaak droge ogen, ik wete niet of je daar vaker last van hebt maar daarvoor: mijn advies is: las een bril dag in eens per week, dan scheelt het of gebruik voor het stappen daglenzen. Ook kan je met je opticien overleggen om meer zuurstofdoorlatende lenzen te gaan gebruiken. Hielp bij mij ook!

Ik zou helemaal nergens mee kloten en gewoon als de sodemieter naar de vervangende huisarts of eerste hulp gaan ; het zijn WEL je ogen, en je zult niet de eerste zijn die door op deze manier met zijn lenzen omgaat zijn ogen verliest. Neem dan liever een bril ; contactlenzen zijn een grote verantwoordelijkheid die heel nauw luistert. Zie ook de link : met name het stukje over complicaties. Neem geen risico ! (De bron van deze kennis is denk ik mijn opticien, bij het kopje ' bron' hieronder echter een belangrijke link met aanvullende informatie.)

Bronnen:
http://www.oogartsen.nl/oogartsen/contactl...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100