Is dichtbij de televisie/monitor kijken de oorzaak van bijziendheid?

Ik heb uit een eerdere vraag vernomen dat dichtbij de televisie kijken niet slecht voor je ogen is :(http://www.goeievraag.nl/vraag/dichtbij-televisie-kijken-slecht.59494). Maar nu heb ik ook gelezen dat een van de oorzaken van bijziendheid dichtbij de televisie/computer zitten is.

Toegevoegd na 4 minuten:
klopt dit? ''Als kinderen meer tijd besteden aan computeren, televisie kijken of boeken lezen worden ze bijziend, volgens Ian Morgan van de Nationale Australische Universiteit in Canberra, wat hij zei in de New Scientist op 10 Juli in 2004.''
[bron:http://www.stopbijziendheid.nl/]

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Veel lezen of televisie kijken kan geen afwijking of ziekte van de ogen veroorzaken. Wel is het zo dat teveel lezen of naar een scherm kijken je ogen kan vermoeien. Het staat vast dat slecht zien in de eerste plaats erfelijk bepaald is. Het onderzoek van Ian Morgan is vrij gedateerd. Er zijn daarna veel onderzoeken gedaan waaruit zijn theorie onderuit werd gehaald. Toegevoegd na 2 minuten: In de laatste zin is een foutje geslopen, moet zijn: onderzoeken die zijn theorie onderuit haalden.

Bronnen:
http://www.meesterbrein.com/view.php/is-co...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100