Hoofdpijn door lenzen?

Hej,
Sinds woensdag heb ik lenzen :D
Ervoor naar de huisarts geweest en die zei lenzen zijn eventueel ook mogelijk bij mij, heb ik dus maandlenzen nu.. alleen, in het weekend laat ik ze in het potje, dus ik heb ze nu al 2 dagen niet meer aan, mar sinds gisterenmiddag begon ik pijn te krijgen in m'n hoofd, ook wanneer ik men ogen naar boven richt doet t pijn, dus ik neem nu nurofen en helpt wel wat, me'n moeder zegt dat t door de lenzen komt, ik moet ze nog wat gewoon worden en de hoofdpijn zal wel over gaan, alleen ik wil ff weten of lenzen dus wel degelijk NIET mogelijk is bij me omdat ik ze als ik ze niet aan heb hoofdpijn heb, of dat t komt dat ik ze nog gewoon moet worden?

Alvast Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hoofdpijn komt omdat je je lenzen niet in hebt. Probeer het maar eens, doe ze vandaag in, dan verwacht ik dat je geen hoofdpijn hebt. Toegevoegd na 5 minuten: Als je nog moet wennen aan je lenzen kan je ze het best elke dag indoen, hoeft niet de hele dag, maar daarmee voorkom je de hoofdpijn.

Het klinkt misschien heel gek, maar je hersenen en je oogzenuwen moeten 'wennen' aan het kijken met lenzen. Mijn zusje heeft sinds kort een hele aparte versie : één lens is speciaal om mee te lezen en op de computer te kijken, en de andere is voor 'verder' kijken. Haar hersenen moeten zich dus 'omstellen' dat de signalen, die binnenkomen, niet meer door 'beide' ogen komen, en zij had ook stevige hoofdpijn in het begin. Dus je lenzen heel reglmatig dragen : hoe eerder die bruggetjes gebouwd zijn, hoe eerder je gewoon kunt kijken met je lenzen.

heb jij wel goede voorlichting gehad over het gebruik van lenzen, je moet beginnen met de eerste dat 2 uur in, en dan iedere dag met 1 uur opbouwen, je ogen moeten wennen aan de lenzen en aan een andere manier van kijken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100