Op hoeveel meter afstand moet ik de ogentest- poster hangen om mijn zicht te testen?

Ik wil weten of ik net zo een ogentest zelf kan doen, thuis om te weten of ik wel veilig auto kan rijden én of mijn bril het nog doet.

Weet jij het antwoord?

/2500

De afstand is een meter of vier, vijf. Maar zelf zo'n test doen is vrij nutellooos. Binnen een tel weet je de volgorde van de letters uit je hofd en dan werkt het niet optimaal. Loop gewoon even bij een brillenwinkel binnen en dan wordt daar een testje gedaan. http://www.mediscore.nl/?page=prod&prod=OOGTE4 Toegevoegd na 51 seconden: correctie type-foutjes: nutteloos, hoofd

Als je het echt zeker wilt weten en helemaal of je nog mag autorijden moet je gewoon naar een opticien. Dat is helemaal gratis en zo gebeurd, vaak kan je zonder afspraak terecht. Dan weet je zeker dat je geen gevaar bent voor jezelf en anderen.

Ga langs bij een opticien voor een oogmeting. Veelal zijn ze zonder kosten. Daarnaast weet je zelf drommels goed of je wel of niet goed ziet veraf/dichtbij, toch? Het is alleen de mate van correctie die je wilt weten en of je er wel of niet beter aan doet een bril aan te meten. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100