Heb ik glaucoom? of is het toch door mijn bijziendheid. Zie uitleg

Vandaag op het ziekenhuis geweest i.v.m. controle voor mijn oogziekte graves (uitpuiling van de ogen) dit is gelukkig bijna over maar nu blijkt toch mijn linkeroogzenuw beschadigd te zijn. Mijn moeder heeft glaucoom dus dit was een reden om mij preventief te laten druppelen. Mijn oogdruk is niet hoog maar wel weer moelijk te meten omdat ik erg bijziend ben (-10 bij -13) links is het meeste extreme. Is er een kans dat ik glaucoom heb of kan dit komen door mijn oogziekte of bijziendheid

Weet jij het antwoord?

/2500

Of je glaucoom hebt kan ik niet zeggen op basis van dit. Maar je oogzenuw is beschadigd zeg je? Dat kan natuurlijk komen door glaucoom. (Overigens weet ik niet in hoeverre de oogziekte graves daar ook invloed op kan hebben!) Je hebt meer kans op glaucoom omdat het in je familie zit. Ook heb je een myopia gravior (hoge minsterkte) waardoor je meer kans heb op o.a. glaucoom. Wat vindt jij trouwens niet hoog qua oogdruk? Er zijn overigens meer manieren om glaucoom vast te stellen. Kortom je moet bij je oogarts zijn die kan vaststellen of je glaucoom hebt.

Ik begrijp je bezorgdheid maar dit soort vragen kunnen onmogelijk beantwoord worden in dit forum. Mijn advies, lees eens rustig wat er geschreven wordt over een glaucoom en indien je klachten hebt maak een controle afspraak bij een oogarts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100