wat is het als je met een oog veel meer licht ziet als met het andere oog? iemand een idee? ;)

ik heb het wel vaker, als je je ogen open hebt en het lijkt dan net of er een zwart lapje voor je oog zit, als je je ene oog dichtknijpt zie je gewoon normaal en als je het 'afwijkende' oog dicht doet zie je alles veel zwarter.
Iemand suggesties wat het is of hoe het komt?

xx

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb hier ook 'last' van (heb het wel maar geen last). Bij mij komt het omdat ik een lui oog heb. Mocht je voor jezelf merken dat je eigenlijk altijd door 1 oog kijkt terwijl het andere oog alleen maar passief ziet is de kans redelijk. Ga voor de zekerheid een keer naar de oogarts. Die kan je er meer over vertellen.

Kijk eens of jouw pupillen even groot zijn met beide ogen open. Als een pupil kleiner is dan laat het minder licht door. Kijk of de pupil ook goed reageert als je er met een lampje in schijnt. Laat ook eens in jouw oog het netvlies bekijken. Mogelijk zit daar een oorzaak als jouw pupillen goed reageren.

Bronnen:
Anatomie fysiologie

Het lijkt mij dat je last hebt van mouches volantes. Dit zijn eiwitsliertjes die voor je netvlies zitten. Misschien dat deze site je helderheid geeft.

Bronnen:
http://www.oogartsen.nl/oogartsen/glasvoch...

Beste Rinske zo snel mogelijk naar de oogarts, geen dag meer wachten, ik had dezelfde klacht, het was net of ik een zonnebril voor dat ene oog had, en dacht het gaat wel weer over, na 2 maanden toch naar de oogarts, waar glaucoom werd geconstateerd, dat heet ook wel groene staar, niet te verwarren met grijze staar, glaucoom is een verhoogde oogbol druk, wat je ala minuut kunt laten meten bij een goede opticein, ik was te laat ben 2x gelazerd en daarna geopereerd, maar mocht niet meer baten met gevolg dat ik nu aan dat oog blind ben, dus snelheid geboden, veel succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100